A RAWDELICIOUS DAY!!


posted april 20, 2013 by matglede

DSCN0149Siden jeg nå er i New York hvor du kan få tak i så mye god, sunn, organic og ren mat benytter jeg anledningen og spiser så mye jeg kan av det og prøver ut masse forskjellig som ikke er så lett å få tak i hjemme! Som dere kanskje har skjønt har jeg et veldig grønt kosthold og burde egentlig sett ut som en brokkoli hvis man skal «Se ut som man spiser».

Idag har jeg gått all in for å teste ut RAW food for en dag. RAW food er  rå vegetarisk mat som ikke er varmebehandlet over 41 grader. Det er ren mat fra naturen som er stappfull av næring og enzymer siden ingenting forsvinner under koking eller steking. Mange som følger RAW kosthold spiser også helt vegansk. Det vil si ingen matprodukter fra dyr i det hele tatt. Det brukes heller ikke hvitt sukker i RAW food, fordi hvitt raffinert sukker er fremstilt av saften fra sukkerrør som er konsentrerres ved inndamping og er dermed varmebehandlet.

DSCN0078Det er veldig sundt og det er så mye godt man kan lage ut av kun rå mat. Jeg er også veldig glad i kokt mat, stekt mat, egg, ost og ikke minst fisk og skalldyr. Jeg føler også at jeg trenger litt mere proteinrik mat siden jeg trener ganske mye. Så jeg vil ikke bare spise RAW food,  men jeg er litt fascinert av det og det er veldig mye av det jeg er glad i. Spesielt de ferske juicene, de små sterke shottene, salatene, kakene og sjokoladene.

DSCN0048

Startet dagen med en grønn Superfood shake fra Amazing Grass bestående av alger, hvetegress, spirulina, spinat og Matcha green tea som gir masse enrgi!!. Litt senere hadde jeg en skikkelig sterk liten juice med ingefær og cayenne pepper. Det var sant det som sto på flaksen, det kjentes ut som en vulkan i halsen!! Renset skikkelig opp. Frokosten var en superfood bowl bestående av nøtter, frø, kokosolje, Matcha (igjen) og banan. Skikkelig powerstart på dagen!

DSCN0009Til lunsj fant vi en hyggelig liten restautant som serverer bare vegansk og RAW mat.

DSCN0019 Både Helene og jeg ble imponert av at man kan lage så smakfull mat av bare nøtter, friske urter og grønnsaker! Ingen melkeprodukter er brukt.På dette stedet lager de en egen mandelmelk av å kverne mandler og blande med vann. Den brukes i mye av maten og sausene for å få den kremete konsistensen.  Vi fikk rispapir ruller med masse crispy grønt oppi. Thai peanøttsausen vi fikk ved siden av var kremete og søtaktig, kjempe god!!

DSCN0035Vi testet ut to typer salater. Tacosalat og Garden salat. En juice av gulrot, eple, ingefær og sitron. Alt var utrolig godt!

bilde-35Nori rolls med avokado, hvit asparges, friske grønnsaker og masse spirer! Skal lage dette hjemme snart.

DSCN0041Til dessert: «Cheesecake med sjokolade og bringebær». Laget av rå kakao, paranøtter,mandelmel, kokosolje og agavenectar. Med en frisk bringebær coulie. Den var god, men altfor mektig..

DSCN0074Jeg har blitt ganske hekta på alle forskjellige grønne juicer, små helse shots og kokosvann! Her har jeg kjøpt med meg en shot med ingefær, lime og selleri. Den helt grønne juicen er med ananas, ingefær og hvetegress. Det som er så bra med disse er at de ikke er så store så jeg kan drikke flere små igjennom hele dagen .:))

DSCN0045Denne søte lille juicebaren ligger rett under leiligheten til Camilla som vi bor hos. Så jeg har allerede greid å bli litt stamgjest der..;)

DSCN0072Til middag kjøpte jeg med takeaway fra JuicePress. Ravioli og sushi!

DSCN0094Raviolien er laget av hvit nepe. Med en litt spicy saus av tomater, cashewnøtter,solsikkekjerner, basilikum, olivenolje og sort pepper.

DSCN0101GET RICH QUICK SUSHI!! So true! Det er faktisk ganske mektig. Nori rull med tahini, sesamolje, rødløk og masse urter. Super fresht!

DSCN0049Nå har jeg også funnet min nye favoritt sjokoalade!! Ekte sjokolade av rå kakao og kokosblomstsukker!

Denne gangen har jeg ikke laget noe av maten selv. Må gå rundt å smake på så mye som mulig mens jeg er her! Neste gang skal dere få noen gode  oppskrifter av meg!
DSCN0141

Jeg er veldig fornøyd med dagens RAW mat opplevelse. Tro det eller ei, så er det veldig mektig mat. Mye basert på nøtter, kokosolje og avokado! Som sagt skal jeg ikke detikere meg selv til kun rå mat, men det er mye spennende og jeg anbefaler alle til å teste ut. Ikke vær skeptisk!!

Til slutt må jeg bare slenge med et lite skrytebildet.. Vi sto opp grytidlig neste morgen for å bli med på Camilla sin PT time!! Så gøy!!

DSCN0107Her etter en 1 times hard økt hvor Erik har trent både Helene, Camilla og meg med intervall løping, styrke og sirkeltrening!!

Klar for en ny sprek og sunn dag!! Håper dere får det samme.:)))

Skriv en kommentar