MY HOMEMADE GRANOLA, SERVED IN THREE DIFFERENT WAYS!!


posted april 28, 2013 by matglede

DSCN0453

Frokost må jo bare være det beste måltidet!! Gleder meg hver morgen til å stå opp å kunne begynne å spise!

Derfor tenkte jeg nå å dele noen frokosttips med dere. Jeg liker å starte dagen med noe som er ganske typisk «frokost aktig».  Musli med bær og melk eller en god mettende smoothie. Det finnes en million forskjellige måter å lage musli eller granola på. Jeg har funnet på min måte å lage en crispy nøtte og frø granola som passer perfekt å ha som en god og energigivende start på dagen.

DSCN0451

Jeg har kun brukt 5 ingredisenser. Du kan blande alt mulig av kjerner, frø, nøtter frukt og bær. Jeg liker ikke å blande altfor mye av gangen så har kommet frem til at dette er min favoritt!

Mandler og gresskarkjerner har jeg kjøpt på Helios Colloseum. Der har de stort utvalg av alle mulige nøtter og frø i løsvekt. Jeg synes økologiske nøtter smaker mye mere, og det er ikke så veldig dyrt når du kjøper en liten pose i løsvekt her. Solsikkefrøene får du kjøpt på Kiwi. Der har de også veldig godt utvalg av økologiske produkter. (bortsett fra mandler) Eplene er også fra Kiwi og er sprøe og saftige.  Jeg har brukt agave sirup som er en sunnere alternativ til søtning. Det kommer fra Blue Agave planten som vokser mye i Mexico og Sør Afrika! Agavesirup har en lav glykemisk indeks og påvirker ikke blodsukkeret på samme måte som sukker. Mørk flytende honnig er også veldig godt å bruke istedenfor agave sirup.. Smaken er ganske lik.

DSCN0446

Strø solsikkefrø og gresskarkjerner utover en en bakepapirkledd plate. Mandlene har jeg grovhakket, eplene skrelt og  kuttet i terninger. Så er det bare å helle et jevnt lite lag med agavesirup eller honning over og strø masse kanel over til slutt. Sett stekeovnen på 150 grader og ristes sakte i ovnen i ca 1,5 time. Rør litt om i blandingen underveis og pass på et det ikke blir brent mot slutten.

Det lukter som eplekake i hele leiligheten når den står i ovnen. Kjempe deilig!!

Når den er ferdig, ta den ut den stå og hvile og avkjøle en stund. Det er også kjempe godt å ha dette som snacks, mellommåltid eller ha i vesken når blodsukkeret daler og du trenger litt påfyll!

DSCN0476

Dette er det første alternativet til hvordan du kan spise denne nøttegranolaen til frokost. Jeg har alltid frosne bær i fryseren så jeg pleier å ta ut litt på kvelden og la det tine i kjøleskapet over natten. Ha i en halv banan og ca 3-4 ss av muslien. Bruk den melken du er glad i. Personlig liker jeg rismelk veldig godt. Den er laktose fri, lett og ikke så mye smak. Har også prøvd mandelmelk. Den er litt tykkere og smaker veldig mye av mandler. Liker den egentlig bedre i smoothier, men anbsolutt godt til dette også.

God start på dagen! Karbohydrater som drar energinivået igang og umettet sundt fett fra nøttene og frøene. Faktsik inneholder de også en del proteiner fra nøttene og gresskarkjernene!!

DSCN0493

Alternativ nr 2:  Acai smoothie med blåbær, bringebær, kokosvann, mandelmelk og 1/2 banan. Toppet med granolaen og kokosflarn.  Denne er super powerful. Masse energi og sundt flerumettet fett der og!

DSCN0485

Dette brukte jeg i smoothien. Acai er en type bær fra Amazonas regnskog. Ligner litt på blåbær, bare litt mindre og mørkere i fargen.  Det er proppfullt av antioksidanter, inneholder mange nyttige vitaminer og mineraler, samt de essensielle fettsyrene omega 3,6 og 9. Dette pulveret er frysetørkete og helt uten tilsetningstoffer. Acai regnes som en type supermat som styrker immunforsvaret, er godt for hjertet og gir ekstra energi. Du trenger selvfølgelig ikke å ha dette i smoothien, vanlige blåbær og bringebær er også veldig sundt og inneholder mye antioksidanter. Acaien gjør den bare ENDA sunnere..;)

DSCN0507

Alternativ nr 3: Laktosefri naturell yoghurt med grapefrukt, kiwi og friske mynteblader.

Jeg liker denne yoghurten veldig godt. Den er litt sunnere fordi den ikke inneholder melkesukkeret som finnes i andre type melkeyoghurter. Grapefrukt er kjempe bra å spise på grun av det høye innholdet av C vitmaniner. Kiwi og mynte gjør det hele friskt og godt. Strø litt av granolaen over og evt litt honning eller agave.

DSCN0513

Håper du fikk litt ny insiprasjon til frokostalternativer, nå er det bare å glede seg til det blir morgen og dagens beste måltid kan inntas ;;))

EliseSandbu

Namnam, dette skal prøves!

maizo

Jeg ska sluter med bröd till frukost i en månad og ser hvis det gir noe resultat!
Ska leva på din granola og disse tre frukost tips!!!


Skriv en kommentar