BARBECUE WITH A VIEW!


posted mai 27, 2013 by matglede

DSCN1309

I helgen hadde jeg et lite privat catering oppdrag ute Nesodden, på et idylliskt lite sted rett ved sjøen. Det var 11 jenter som hadde et utdrikningslag og jeg hadde helt frie tøyler til hva jeg skulle lage. Jeg sto for alt innkjøp, forberedelser og kokkelering. Dette er noe jeg synes er kjempe gøy å gjøre, og pluss at jeg kan tjene litt penger på det så er det jo helt perfekt for meg.

Siden det bare er jenter og det var en deilig varm maidag lagde jeg en fresh og selvfølgelig sunn (helt i min stil) grillbuffet. Jeg disket opp to forskjellige  grillspyd, grillede fylte portobello sopp, søtpotetchips, trøffel quinoa, tomat/koriander salsa og en frisk grønn salat.

Tenkte å vise dere alle rettene og håper dere får inspirasjon til hva man kan ha på og ved siden av grillen i sommer. Sommer mat ala Irina style:

DSCN1266

Til snacks/appetizer før middagen serverte jeg råe oppkuttede crispy grønnsaker  hummus, guacomol og melon.

Hummusen lagde jeg av kokte kikerter, sitron, kruspersille, olivenolje og denne gangen også med sesamfrø.

Guacomole : Modne avokokado, sitron, lime, litt koriander, chili, salt og pepper.

Kyllingspyd av Stange kyllingbryst, ananas og aprikos.

DSCN1285

Som jeg håper dere har skjønt bruker jeg aldri noen ferdig marinader eller sauser. Alt er alltid 100% fra scratch og med gode, naturlige råvarer.

DSCN1281

Kyllingen kuttet jeg opp i biter og la i en marinade av frisk rosmarin, sitron, kaldpresset ekstra virgin olivenolje, kvernet sort pepper og litt havsalt.

Lime & Chili marinert scampispyd.

DSCN1284

Scampien kjøpte jeg frosne med skall. Skrelte de og la de i en marinade av lime, finhakket chili og olivenolje. Gjør det så tidlig så mulig så smaken får godtgjøre seg litt.

 

Pevre!

DSCN1289

Dette er en chiliensk salsa som er laget av tomater, løk, chili, sitron og masse frisk koriander. Denne er en av mine favoritter når det gjelder tilbehør. Super godt og friskt. Masse smak og kjempe sunt. Passer til alt. Jeg lagde faktisk denne dagen før for at den skulle bli enda mere smaksfull og saftig.

Quinoa salat med trøffelolje, basilikum og oliven.

DSCN1291

Denne har jeg oppskrift på i en av mine tidliger innlegg. ( krabbemidag )

Søtpotet chips.

DSCN1290

Selvfølgelig hadde jeg med de. Dette er noe som aldri slår feil å servere. Alle elsker det. Søtt, crispy og salt. Søtpoteter som er stekt langsomt i ovnen med litt olivenolje, havsalt og pepper.

Grillet portobello sopp med grønnsaksragu og fersk mozarella.

DSCN1299Her brukte jeg store fine portobello sopp som jeg tok ut stilken på og fylte med en grønnsaksragu av  finnhakket løk, paprika, sopp, oliven og basilikum. Grønnsakene stekte jeg littegrann i en kjele med olivenolje først. Ca 10 min på svak varme.  På toppen hadde jeg mozarella. Jeg pakket de inn i aluminiumsfolie og hadde på grillen til de ble myke, saftige og osten smeltet. Jeg vil anbefale å ikke pakke folien over osten for da kan den fort sett seg fast i folien og det blir ikke så delikat.

Til slutt lagde jeg en enkel grønn salat med paprika, røde epler og vårløk. Jeg liker å ikke blande altfor mye i en salat. Rent og naturlig, thats what it is!!

DSCN1332

DSCN1333

Klart til å grilles!

Heldigvis for meg fikk jeg masse skryt av maten, jentene koste seg masse og alt gikk veldig bra!!

 

DSCN1348

DSCN1346

Jeg var også veldig fornøyd med å kunne gjøre en jobb på et så utrolig fint og koselig sted med denne utsikten.

Dette frister til gjentagelse, så trenger DU hjelp å lage mat til hagefesten, grillfesten, bursdagen eller hva det skulle være. Kontakt meg og jeg kan fikse alt med maten så får dere en mindre ting å tenke på..;)

Kajsa

Ser riktigt fräsht och gott ut Irra! 😀 Du är DUKTIG! Kram Kaajsa!

maizo

SUPERWOMAN Irina!!!


Skriv en kommentar