EVERYDAY IS A PANCAKEDAY!


posted mai 23, 2013 by matglede

DSCN1161

Oh yes I do love pancakes!! Det finnes jo 1000 forskjellige måter å lage pannekaker på, bare å slippe kreativiteten løs. Trenger ikke alltid å være søte pannekaker. Idag har jeg laget supersunne lunsjpannekaker. Basert på kikertmel og hampmel. Glutenfire, laktosefrie og sukkerfrie. Dette er en ganske mettende smaksfull pannekake som du kan fylle med det du liker best. Perfekt til lunsj!

Pannekakene lagde jeg av:

DSCN1152

Kikertmel- Det fåes kjøpt på Meny og Ultra og koster rundt 35 kr for 500 gr. Kikertmel er rikt på fiber og har et høyt proteininnhold. (ca 20.gr) Det har en litt nøtteaktig smak, er ganske mettende og et super bra alternativ til hvetemel.

Hampmel- Det fåes kjøpt på Helios eller Økohjertet. Og andre helsekostbutikker. Det koster fra 30-38 kr for 500 gr og den er ganske drøy i bruk. Hamp er en plante med svært næringsrike frø. Hampelet  er det someer igjen etter at frøene er presset for å få ut hampolje. Det inneholder også mye fiber, ca 40 % og enda mere protein enn kikerter- 30 %. Melet er helt naturlig det er ikke gjort noe annet med det enn at det er tørket og malt. Så fargene er mørkegrønn.

Slik lagde jeg mine krydder-hamp pannekaker.

Bruk 2 dl kikertmel, 1 dl hampmel, 1,5 dl rismelk og to egg. Bland alt i en mixer eller med stavmikser. Ha i friske urter, foreksempel persille eller koriander og litt grovhakket vårløk. Ha også i litt urtesalt og sort pepper.

Regulerer tykkelsen på røren med evt litt ekstra mel eller rismelk. La gjerne røren stå å hvile litt før du steker.

Stek deretter i pannen med olivenolje eller kokosolje. Denne oppskriften holdt til 6 pannekaker.

DSCN1162

Fyll med ditt favorittpålegg. Her har jeg brukt litt snøfrisk naturell geiteost, røkelaks, agurk, salat og friske spirer.

DSCN1186

Eller helt vegetar med avokado, rødkål, gul sherrytomat og selvfølgelig litt spirer. Spirer er kjempe godt å bruke i alt. Det er crispy og knasende når du tygger og jeg synes alltid det gjør den lille siste gode finishen i de fleste retter.

Skal du bort eller spare litt til senere, hell pannekakerøren på en flaske. Kjempe smart og enkelt. Hell direkte fra flasken  i pannen..

Her har jeg brukt den fine juiceflasken fra mitt favorittsted Fresko i Frognerveien. Gjenbruk er viktig 😉

bilde-46

Her hadde jeg riktignok med  en annen pannekakerøre, oppskrift i et tidliger innlegg:

SWEET SUNDAY TREATS

Sjekk også ut:

http://www.fresko.no/

https://www.facebook.com/Freskobar?fref=ts

Byens sunneste og fresheste juicebar/ cafe! Her kan du stikke innom for en et kjapt energiboost fra en ferskpresset juice eller shot, ta en frisk salalt til lunsj eller ta med deg en sunn sandwich i farta! Min beste anbefaling.

ENJOY YOUR LUNCH!!;)

Skriv en kommentar