HEY YOU, LITTLE SWEETIE PIE..


posted mai 31, 2013 by matglede

DSCN1402

DSCN1400Å bake kaker er noe jeg absolutt ikke er noe flink til, for jeg greier ikke å bruke oppskrifter. Jeg må alltid trikse og mikse litt, og jeg vet jo at skal man ha en fin og fluffy kake må man følge oppskriften til punkt og prikke. Så derfor har jeg funnet på min helt egen kakeoppskrift, som ikke trenger noe heving eller steking. Nemlig en RAWcake! Selvfølgelig supersunn, uten sukker, hvetemel og melkepodfukter. Jeg er som jeg har nevnt før ganske fascinert av RAW food som er uarbeidet, naturlig mat som maks er varmebehandlet opp til 42 grader. Du får derfor i deg optimalt av næringsverdiene i råvarene og det har masse helsemessig gevinster.

Jeg liker dette ordtaket veldig godt:

For å ha en levende kropp, må du fylle den med levende mat! 

I forbindelse med min bursdag så måtte jeg jo lage en bursdagsdessert/ kake.;)) De fleste som kommer  til meg vet at de ikke får kaker av den helt vanlige sorten, så det var veldig gøy å kunne vise mine «baking skills»  ved å servere disse  små egenkomponerte  herlighetene. De ble supergode!!!

Frukt & bærkake med kokos/mandelbunn og vaniljekrem!

DSCN1383

This is the secret  ingredients..

DSCN1362

Bunnen lagde jeg av:

2 dl kokosmel

1 dl mandelmel

300 gr dadler uten sten

5 ss kokosolje

ca 1 dl grovahakkede mandler ( kan sløyfes og heller bruke litt mere mandelmel)

Kokosmel består av fruktkjøttet fra kokosnøtten. Der er rik på kostfiber og proteiner, og har en lav glykemisk indeks. Det smaker og lukter kjempe godt og er naturlig søtt. Fåes kjøpt på helsekostbutikker. Ca 119 kr for 500 gr.

Mandelmelet er kun tørkede, malte mandler. Jeg kjøpte dette på Økohjertet. 80 kr for 500 gr.

Begge disse meltypene er ganske dyre, men de varer lenge så jeg føler det er hvert det uansett. Man bruker ikke så mye av gangen og det er ganske mektig så du spiser heller ikke så mye av gangen.  Dadlene er veldig søte i seg selv og blandet med kokosmelet blir det mere enn søtt nok så man trenger ikke noe annet enn det.

Oppskrift:

Ta ut stenene fra dadlene, og bland med kokosolje. Kjør med en kjøkkenmaskin eller stavmikser til det det blir en jevn masse. Ha i melet og bland godt. Det skal ligne på en rå terte/ paibunn. Eller som en smuldredeig. Bland i litt mere mel eller kokosilje hvis den er for tørr eller for klissete.

Vaniljekremen lagde jeg av denne risfløten, banan og vaniljestang. Risfløten er helt plain i smak, så jeg tilsatte banan for å gjøre det litt søtt.

Ha alt i blenderen eller i kjøkken/vispemaskin og kjør en stund til det blir passe tykt. Avkjøl i kjøleskap en stund før du bruker den. Den tyknet faktisk litt mere etter å ha stått en stund.

Legg nøttedeigen i bunnen av små glass eller kakeformer, hell over litt krem, fyll på litt frukt, krem igjen og dander med litt freshe frukter på toppen.  Man kan også lage dette som en stor kake i en kakeform.

DSCN1392

THERE U GO..MY BIRTHDAYCAKE IS SERVED 😉

GOD HELG!!!

Tonjelileng

Anbefales!! Kjempegod:)


Skriv en kommentar