LETS HIT THE OUTSIDE GYM!


posted mai 24, 2013 by matglede

DSCN0994

Sommeren er sakte , men sikkert på vei og det begynner å bli varmere i luften. Mitt tips idag: Ta treningsøkten ute!! Jeg er en stor fan av å trene utendørs. Spesielt siden jeg har hund for da  får jeg slått to fluer i ett smekk: trent både henne og meg. Vanligvis løper jeg ute hele året, men nå som det er bedre temperatur tar jeg ofte styrkeøktene utendørs også. Det er klart at du har ikke like mange vekter eller apparater ute, men det er så mye bra øvelser du kan få gjort. Bruk fantasien og  det som finnes ute i naturen: stener, pinner , trapper eller benker.

Tenkte jeg skulle vise noen  klassiske øvelser som du enkelt kan gjøre utendørs. Løp ut i marka, parken eller ved sjøen..finn et sted med feks en benk og ta en kort effektiv styrkeøkt.

Lår og sete øvelser: 

DSCN0961

Knebøy! 16-20 repetisjoner. Husk knær over tær og setet langt ut og ned.

Her fant jeg noen flate stener og brukte de som vekter. kankje 3 kilo..hjelper litt…;)

 

 

 

DSCN0980

Utfall og spensthopp-utfall! Ta ca 20 repetisjoner av hver ganger 3. Husk å kom så dypt ned du greier for hver gang. Er ikke bra nok før det svir litt i lårene..

DSCN1028

Step tap mot en benk. Ta så mange du klarer..ca 50 pr gang.

Jeg pleier å ta alle 4 øvelsene på rad, uten pause. Så ca 2 min pause og kjøre på igjen. 3-4 repetisjoner. Gøy og effektivt! Liker å kjøre sett av flere øvelser for da føler du egentlig ikke at du gjør den samme så mange ganger!;)

Push ups!

DSCN1042

For å få jobbet litt med brystmuskler, armer og skuldre. Bruk en benk, husk strak rygg!

DSCN1012

For de som ikke som ikke er redde for å bli litt skitne på hendene. Ta push ups direkte på bakken..Med strake ben, eller knærne i bakken.

Triseps-dips!

DSCN1046

Trisepsen er litt å få vrien få helt stram..Mange strever etter å få bort «gjeddehenget» som noen kaller det. Dette er en veldig effektiv øvelse mot det. Beveg kroppen som er i helt strak linje mot benken opp og ned så du kjenner at det svir på baksiden av overarmen, Bruk også gjerne vekter å ha liggende oppå lårene. Ta ca 10-16 repetisjoner.

Varier mellom push ups og triseps øvelsen. 10-16 repetisjoner av hver..3-4 ganger.

Mage

DSCN1010

Til slutt må vi jo få med litt mageøvelser. Er jo nesten sommer så magen er selvskreven i alle treningsøkter..

Her er planken med strake armer. Sett også albuene nede i bakken. Bruk evt en genser eller håndkle på albuene. Du kan også ta «mountain climber» med bena for å stramme opp midtpariet på magen.  Ta annenhvert kne inn mot magen og brystet. Så fort du kan ca 20 ganger.

DSCN1002

Jeg er veldig glad i å gjøre sideplanken. Det er en fin øvelse som jeg føler er kjempe effektiv. Vipp hoften opp og ned til bakken. Ca 20 ganger der og..Annenhver side.

DSCN1006

Så har vi en øvelse som kalles stjernen. Hold benet opp, armen strak og se opp mot hånden din. Hold denne øvelsen stille så lenge du klarer!

Yes håper du ble litt inspirert til å ta treningen ute!! Høres det ikke bra ut å få trent, vært ute, få frisk luft, evt sol OG luftet hunden samtidig? Da snakker vi mulitasking.. hehe..

HA EN GOD OG SPORTY HELG ALLE SAMMEN!!;) 

Maren

Kjempeflott innlegg! god helg :-)

Bigritte Enge

Så flott blogg du har Irina, jeg følger med :)


Skriv en kommentar