LASAGNE MELANZANE WITH A TWIST!


posted juni 28, 2013 by matglede

 

DSCN1715

Lasagne Melanzane.. En stor favoritt når det kommer til italienske retter. Med typiske deilig smaker av Italia. Gode søte tomater, smeltet mozarella, smaksrik parmesan og frisk basilikum! Jeg glemmer aldri de gode opplevelsene av den saftige lasagnen jeg har fått servert i Italia. Så nå skal jeg prøve å gjenskape det litt her.. Jeg har fått noen ønsker om at jeg skal legge ut oppskrifter på noen varmretter også  så da tenkte jeg på denne med en gang. En smaksfull, varm og mettende middagsrett!

DSCN1696

Jeg har her laget en vegetar aubergine lasagne med en liten tvist, nemlig med tofu. (Som både er sunt, mettende og en god proteinkilde). Lasagne er en veldig klassisk rett. Og som med mange andre retter, kan den lages på mange forskjellige måter. For de som vil ha med kjøtt eller kylling er det bare å bytte ut det med tofuen.

Jeg har laget til ca 4 pers og da har jeg brukt:

2  aubergin

300 gr tofu.

125 gr fersk mozarella

80 gr parmesan

Den viktigste delen for å få en saftig, fyldig og smaksrik lasagne er tomatsausen.

DSCN1699

Jeg har brukt:

3 små sjalottløk

1 hel chili

1 tommelfinger str med ingefær

5 plommetomater

3 ss økologisk tomatpure

1 bunt frisk basilikum

3 ss olivenolje

1 ts epleeddik

1 ts agavesirup (kan alternativt bruke sukker, men jeg prøver å lage alle mine retter helt uten raffinert sukker)

Salt & pepper etter smak.

Start med å blansjere tomatene. Kok opp vann i en kjele. Kutt et lite kryss i enden på tomatene.

Ha tomatene oppi det kokende vannet, la det koke i ca 3 minutter. Til du ser at skallet begynner å løsne. Så skyller du tomatene i iskaldt vann og drar av skallet helt. Dette er for å få tomatene enda søtere og bløtere. Kutt så opp i små terninger.

Finhakk ingefær, chili og sjallottløk og ha det i en kjele med olivenoljen. Fres det på middels varme til det blir blankt. Tilsett så tomatene, tomatpureen, eddik og agavesirup (eller annen søtning). La det småkoke under lokk i ca 10 min til det blir en tykkere saus og det meste av vesken har forampet. Smak så til med litt havsalt, pepper og frisk basilikum. La det småputre på svak varme mens du forbereder resten.

Denne tomatsuasen ble jeg veldig fornøyd med. Tomatpureen gjør at den blir fyldig og kraftig, den trenger også litt ekstra sødme fra agavesirup eller evt sukker. Litt spicy anelser fra chili og ingefæren og den herlige smaken av basilikum gjør den til en ren smakeseksplosjon! Et tips er også å ha hvitløk i. Jeg bruker selv aldri hvitløk fordi jeg desverre reagerer mot det.

Ok.. så var det auberginen..De deles  først i to, så i flere tynne skiver. 8 skiver på en aubergin er bra. Brun auberginen litt på begge sider med olivenolje i en panne. Slik at den bløtgjøres litt.

Del opp mozarella og tofuen i tynne skiver. Riv opp parmesanen og da er det bare å begynne å fylle opp formen. Endelig fikk jeg brukt min nye ildfaste form som jeg syntes er såå søt! Jippii!!

DSCN1706

Start med auberginen i bunnen. Så tomatsaus. Fortsett med skiver av tofu og mozarella. Legg et lag til med aubergin, tomatsuas, tofu og mozarella.

DSCN1708

Strø over parmesanen på toppen og litt finahakket basilikum.

Ha i ovnen på 200 grader i 30 min. Følg med, når osten har smeltet ( ikke brent) er den ferdig.

DSCN1710

DSCN1712

 

DSCN1716

Server med noe friskt grønt ved siden av.

Jeg hadde egentlig bare tenkt til å lage en enkel salat ut av agurk, frisk bladsalat, vannmelon og spirer. Men så jeg tredde det heller på små cockailspyd, så ble det fort mye mere fancy. Skal ikke mere til enn det!

MAKE IT YOUR WAY!;) GOD HELG ALLE MATELSKERE!

Tonjelileng

Endelig kom lasagnen, Irina:) Ser fantastisk ut!!


Skriv en kommentar