SPAGHETTI ZUCCHINI ALA IRI!


posted juni 10, 2013 by matglede

DSCN1564

Spaghetti og pesto = en perfekt kombo! En klassisk italiensk rett som har mettet og frydet et millions talls av ganer opp igjennom årene. En smakrik og enkel middag som jeg også er veldig glad i.

Det som er så genilat med denne retten som jeg skal vise dere oppskrift på idag er at det er ikke en helt vanlig spaghetti jeg har kokt.  Dette er nemlig en helt rå spaghetti som er laget av ferske squash! Altså en MYE sunnere, lettere og næringsrikt alternativ til melspaghetti.  Jeg har også laget en egen baslikum pesto med hampfrø og parmesan.

DSCN1541

For å dele opp squashen i tynne skiver trenger du et lite hjelpemiddel. Ble derfor veldig glad da jeg fant denne fine saken på Clas Olhson for kun 149 kr! Løp og kjøp! kan brukes til mye annet og, 4 forskjellige str på kniven så kan lage skiver, terninger og tykkere strimler også.

Squashen er ganske myk inni så strimlene har en naturlig myk konsistens akkurat som ferdigkokt «vanlig» spaghetti.

Pesto med hampfrø!

DSCN1561

Pestoen har jeg laget av:

1 potte frisk basilikum

2 ss pinjekjerner

2 ss revet parmesan (trenger ikke være revet før du putter den i blenderen)

2 ss hampfrø

ca 1-2 dl god olivenolje.

Himalaya salt (eller havsalt)

Sort pepper

1/2 sitron

Ha alt oppi en blender og kjør til en fin jevn grønn saus. Alle disse ingrediensene (bortsett fra hampfrø) finner man på de fleste matvarekjeder. Hampfrø er noe man ikke MÅ ha oppi. Men jeg liker å bruke det fordi det gir et god og nøtteaktig smak, er supersunt og inneholder mye gode essensielle fettsyrer som omega 3 og 6. Det fåes kjøpt på helsekostbutikker.

Vil du bruke økologisk basilikum anbefaler jeg å gå på COOP MEGA, der koster alle økologiske urter kun 12.90 per potte! Kjempe bra pris!!!

Bland pestoen med squash-spaghettien i en bolle først.

DSCN1567

Serverer på en tallerken med cherrytomater, pinjekjerner og evt hampfrø.

DSCN1573

Eller med litt revet parmesan.

DSCN1569

Denne retten er nå min nye favoritt!! Så frisk, smaksfull og faktisk mettende. Kjempe deilig å kunne spise en porsjon «pasta» uten å bli stapppmett og tung i magen etterpå.

BOUN APPETITO!

Tonjelileng

Nam nam! Kanskje litt dumt spm, men du koker/varmer ikke spaghettien? Kan man evnt gjøre det? Noen ganger er d varm man man har lyst på:) Flinke Irina, jeg koser meg når jeg leser!

Tonjelileng

Ok! Jeg vet man kan lage lasagne med squash istedetfor pasta nemlig! Kanskje din neste mission?


Skriv en kommentar