SO FRESH AND SO CLEAN!


posted juli 20, 2013 by matglede

DSCN2057

DSCN2052Den norske sommeren er fortsatt herlig og jeg fortsetter med å benytte  muligheten til å bruke så mye som mulig av de ferske råvarene som kommer rett fra naturen eller havet.

Her om dagen dro vi ut og fisket ved solnedgang og fikk 12 makrell på rappen.

Det er sikkert mange som fortsatt er på hytta eller hjemme i Norge og som også prøver seg på fiskelykke. Så tenkte jeg kunne gi litt tips til hvordan man enkelt kan tilberede et godt måltid ut av den nyfiskede fangsten og kun noen få råvarer til.

DSCN2072

Mange ganger er det enkle ofte det beste og når man har noe så «rykende» ferskt som denne makrellen trenger man ikke masse tilbehør til. Her har jeg laget et urtesmør og fyllt makrellen med og servert kun med en enkel agurksalat med en syrlig vinagrette. Agurken kjøpte jeg nyhøstet på en lokal gård rett ved hytta, så dette er så kortreist som man kan få det..

Urtesmøret lagde jeg av ekte Røros meierismør, frisk bladpersille ( som også er ferskt fra en biodynamisk gård ), sitron, salt og pepper. Alt dette blandet jeg sammen og hadde i 2 skjeer inne i de ferdigrensede makrellene.

DSCN2064

Så slang vi makrellene på grillen i ca 10 minutter. Til kjøttet fra fisken såvidt løsner fra benene og smøret smeltet.

DSCN2068

I agurksalaten brukte jeg ca 3 ss olivenolje, 1 ts eddik og 1/2 sitron. Pluss litt havsalt og sort kvernet pepper. Supert tilbehør. Friskt og godt!

 

bilde-73

Forstatt god helg og håper fisken biter på..;)

Skriv en kommentar