YES! PANCAKES AGAIN!


posted juli 23, 2013 by matglede

 

bilde-74

Pannkekaer med norske søte jordbær og brie. Perfekt lunsj på en solfyllt sommerdag! 

Det finnes ingen fasit på hvordan man skal lage pannekaker. Jeg er veldig glad i pannekaker og har prøvd meg på mange forskjellige varianeter. Forskjellige typer- til frokost, lunsj eller middag. Denne gangen har jeg oppskrift på en lunsjpannekake med urter og vårløk. Jeg har laget en litt lignende før her på bloggen, men nå er den faktisk enda enklere (færre ingredienser).

DSCN2028Disse er helt glutenfrie, laktosefrie og sukkerfrie. Jeg har byttet ut hvetemel med kikertmel, som er et mye sunnere og mere næringsrik meltype. Det funker like godt å bruke som «vanlig» type mel, lett å jobbe med og gir en bra konistens. Fordelen med kikertmel er at det inneholder  komplekse og langsomme karbohydrater som gir kroppen en mere stabil og langvarig eneri. I kikertmel er det også dobbelt så mye protein som i vanlig hvetemel, og det e jo ingen ulempe.

DSCN2018Dette er alt du trenger:

Til ca 6 pannekaker-

4 egg, 4 dl havre eller rismelk, 2,5 dl kikertmel, 2 stenger vårløk, 1 liten bunt frisk kruspersille. Litt havsalt eller urtesalt og pepper etter smak.

Kikertmel fåes kjøpt i de fleste store matvarekjeder ( Meny, Ultra, Ica). Havre eller rismelk fåes kjøpt på omtrent alle matvarebutikker ( Kiwi, Rimi osv).

Bruk en blender eller en stavmikser til å blande sammen røren. Ha i egg, mel, persille og vårløk først. Tilsett litt og litt melk til det blir til en passe tykk pannekakerøre.

Tip: Tilsett 2-3 ss olivenolje for en rundere og fyldiger smak.

Stek i pannen med olivenolje.

DSCN2037

Server med masse forskjellige friske grønnsaker, jordbær, melon, snøfrisk og en (økologisk) brie. Det passer også kjempe godt med foreksempel spekeskinke og røkelaks til!

Jordbær og brie er en super yummu kombinasjon, must try!!!

ØNSKER ALLE EN STRÅLENDE TIRSDAG OG GOD LUNSJ!!

Skriv en kommentar