SEASONAL POTATO & ZUCCHINISALAD!


posted august 21, 2013 by matglede

dscn2368

I min overraskelsesspose fra forrige ukes øko- grønnsakslevering var det blandt annet noen små søte nypoteter. Jeg fikk også nyhøstet squash, vårløk, bladpersille og cherrytomater så ut av det lagde jeg en kald potet & squash salat med en sennepsvinagrette!  Et perfekt tilbehør til middag eller lunsj. Eller bare å spise sånn.

dscn2258

Jeg brukte:

Ca 10 små poteter

1 stor squash

1 kepaløk (eller vårløk)

12 cherrytomater

1 liten bunt bladpersille.

Vask og skrubb potetene. Trenger ikke å skrelle de, mye av næringen sitter faktisk i skallet. Del de i ca 2 cm tykke skiver og kok i  ca 15 min til akkurat har blitt gjennomkokte. Pass på å ikke koke for lenge, kan fort bli potetmos istedet..

Skjær squashen (også med skall) i passe terninger, grovhakk løken og bladpersillen, skjær tomatene i to og ha alt i en bolle.

Lag vinagretten og bland alt forsiktig sammen.

dscn2359

Sennepsvinagretten lagde jeg av:

1 dl olivenolje

1 ss grov sennep ( prøv å finne en uten sukker)

1 ts epleedikk

1 ts mørk honning

Litt salt og pepper

Rør alle ingrediensene godt sammen med en gaffel.

dscn23641

Klar til servering. Som sagt, passer til det meste. Det er tilbehøret som ofte er mest spennende og jeg kan ikke få sagt det nok: Bruk de deilige sesongbaserte råvarene Norge har å by på akkurat nå! Heldigvis kommer det masse mere snadder nå utover høsten, så det er bare å glede seg!

Skriv en kommentar