SOFT, CREAMY AND WILD BERRYCAKE!


posted august 24, 2013 by matglede

dscn2398

dscn2399

Det er bare å innse det, sensommeren er her og høsten nærmer seg. Det postitive med det er at nå begynner det å poppe frem mer og mere gode, modne norske grønnsaker, frukt og bær. Bærsesongen i full gang og jeg fikk akkurat nyplukkede solbær og rips fra hagen til mamma. Så der kom ideen til denne saftige bærkaken fra.

Jeg har funnet min nye favoritt butikk hvor jeg handler supermat og helskekost. Den nye butikken til Super-Helse i Bygdøy Alle 57. Det er en superfin og koselig liten butikk, hvor de har et stort utvalg av supermat, helsekost og sunt snacks. Alt til en rimelig penge, endelig kan du handle denne type mat uten at et koster skjorta. Anbefaler alle til å ta turen innom der, jentene der er kjempe søte, flinke og behjelpelige. Les mere på: super-helse.no

Jeg gikk dit for å finne noe nytt og spennende til å lage en kakebunn av.

dscn2391

Bunnen lagde jeg av:

3 økologiske egg

3 dl seks-korns mel fra Concious food ( gluten og hvetefritt)

1 dl havregryn

4 ss kakaosmør

4 ss kokospalmesukker

2 ts kanel

Bland egg, mel, havregryn, palmesukker og kanel i en bolle. Smelt kakaosmøret i ett vannbad. Det er veldig hardt så jeg la hele boksen i ett vannbad og tok ut etterhvert som det smeltet litt. Bland alt godt sammen. Smak til litt med kanel og kokospalmesukker hvis du vil ha det litt søtere.

Press bunnen ut i en pai eller kakeform. Den skal være ganske kompakt. Stek på 180 grader i 15 minutter.

Litt sunnhetsfakta om råvarene:

Palmesukker er nektaren til kokospalmens blomster. Den har en lav GI, halvparten av rørsukker så den påvirkert ikk blodsukkeret på samme måte. Den smaker litt som karamell, kjempe god og veldig bra alternativ til hvitt sukker. Den inneholder også store mengder sink, kalsuim, magnesium og jern.

Kakaosmør er rent fett som er kaldpresset rett fra kakaobønnen. Det er et sunt type fett som er ubehandlet og derfor meget næringsrikt. Kakao inneholder flavonoider som er en kraftig type antioksidant som beskytter blodårene og kan bidra til å senke det dårlige kolestorolet.

Solbær er en skikkelig vitmaminbombe, stappfull av C-vitaminer og antioksidanter.

dscn2396

Kremen laget jeg av:

300 gr solbær

1 boks risfløte ( kan også bruke vanlig kremfløte)

1 hel vaniljestang

1 banan

1 ts acai pulver (valgfritt)

Ha alt oppi en blender og bland godt.  Avkjøl i fryseren i ca 1 time.

Smør solbærkremen over bunnen og pynt med masse friske bær!

dscn2407

God, søt helg!

Skriv en kommentar