HELLO OCTOBER!


posted oktober 6, 2013 by matglede

DSCN2757

DSCN2755Rotgrønnsak sesongen «blomstrer» for fullt akkurat nå og vi må bare nyte den siste måneden av den norske grønnsakssesongen. Det er også så utrolig fint ute nå, høstfargene kommer mere og mere frem for hver dag. Luften er frisk og ren. Ja, man må bare se noe positivt  på det selvom det nærmer seg vinter. Oktober er ganske fin da.

Denne uken i min grønnsakslevering fikk jeg blandt annet gulrøtter, rødbeter, kålrot og pastinakk. Så tenkte rett og slett å lage en litt snack av friske rotgrønnsaker og pastinakkdip.  Dette passer bra som en snack man kan ha stående, plukke litt av innimellom eller som tilbehør til annen mat.

Pastinakkdipen har jeg laget av:

3 pastinakk
1 boks snøfrisk naturell (hvit geitesmøreost)
2 ss olivenolje
1 liten chili
1 liten bunt gressløk

Skrell pastinakken, kutt i grove terninger og kok til de blir myke. Hell ut vannet og bland i smøreosten og olivenoljen. Bruk en stavmikser og bland det godt. Smak til med finhakket chili, gressløk og evt litt salt og grovt pepper.

Resten av grønnsakene har jeg latt være råe, skrelt og kuttet i skiver. Har du de stående en stund, la de stå i vann så holder de seg crispy og gode!

DSCN2758

 

 En bra måte å spise mere grønnsaker på. Ekstra viktig nå som det har begynt å bli kaldt og lettere å bli forskjølet!

Eat your veggies & stay healthy!;)

Skriv en kommentar