ITS DINNERTIME!


posted oktober 29, 2013 by matglede

DSCN2892

 

DSCN2906

Det har blitt veldig mange vegetarretter i det siste. Så nå var det på tide med en fiskemiddag! Dagens rett er:

Pannestekt torsk med smørstekt sopp, ovnsnbakte tomater og rå squash tagliatelle med hjemmelaget pesto! 

En blanding av kaldt og varmt. Soppen er lun, tomatene og fisken varm, mens squashen er kald. Den kan selvfølgelig byttes ut med vanlig pasta eller tagliatelle. Men rå squash pasta er veldig friskt, lett og godt!

DSCN2890

Her er «handlekurven». Torskefilet med skinn, kantareller, østers-sopp, sjampinjong, grønn squash, store cherrytomater, sitron, basilikum, litt kruspersille og røros smør. I tilegg trenger du olivenolje og pinjerkjerner. Til vanlig bruker jeg olivenolje til alt, men det er veldig godt å steke fisken og soppen i smør. Gir en god og rund smak.

Smørsterk sopp:
Tørk av jord fra soppen. Kutt opp i skiver og stek i en god klatt smør på ganske høy varme. Ca 2 ss. Etter det har surret en stund, skru ned varmen og smak til med litt havsalt/himalayasalt, sort pepper og frisk kruspersille. Hold det varmt i pannen til du serverer.

Squash tagliatelle:
Skjær av endene på squashen, del den i to og deretter to igjen. Skjær den i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolinjern.

Ovnsbakte tomater:
Ha tomatene i en langpanne. Ha litt olovenolje og en klype salt over. Stek i ovnen på 180 grader i ca 25 minutter. Til skallet såvidt har løs seg fra tomaten.

Pannestekt torsk:
Ha pannen på høy varme. Ha 1-2 ss smør i pannen og legg torskefiletetn oppi med skinnet ned. Fres den et par minutter på høy varme, gjerne på begge sider. Når du ser skinnet begynner å slippe tak i fisken, skru ned varmen og la den stå ca 5 minutter til den er gjennomstekt. Press litt sitron over.  Viktig å ikke steke for lenge. Tørr torsk er ikke noe særlig.

Pesto:
Jeg har laget en ganske enkel versjon: 1 potte basilikum, 2 ss pinjekjerner, litt salt & pepper og ca 1 dl olivenolje. Ha alt i blender og kjør til det er en jevn, fin grønn pesto. Reguler med olovenolje hvis etter hvor tynn du ønsker den.

DSCN2896

Håper det fristet til et middagstips! God apetitt :=)

Skriv en kommentar