MUSLI ENERGY BARS!


posted oktober 1, 2013 by matglede

DSCN2744

 

DSCN2748

Crunchy hjemmelagde energibarer kommer alltid godt med! Til frokost, mellommåltid, før/etter trening, til kaffen, kveldsnakcs eller som en liten «lifesaver» i veska når du trenger energipåfyll!

Disse er laget av frø, kjerner, mandler, epler, aprikoser, egg og kokosolje. Også er de smaksatt med litt kanel og honning! En super blanding av gode energikilder. Sunt fett fra nøttene og kokosoljen, gode langsomme karbohydrater fra frukten og nøttene samt endel protein også fra nøttene/kjernene og eggene! En bra måte å få i seg noe som gir langvarig energi.

Planen var egentlig å lage knekkebrød. Har faktisk aldri lagd det før, så tenkte bare å eksprimentere litt selv uten oppskrift. Det ble ikke sprø knekkebrød denne gangen. Men istedenfor en type muslibrød/energibar. Funket kjempe bra det og!

DSCN2753

Til en liten langpanne (1/2 str av vanlig) brukte jeg:

1 dl mandler
1 dl gresskarfrø
1 dl solsikkekjerner
1 eple
12 villaprikoser
2 egg
3 ss kokosolje
1 ts kanel
2 ts mørk flytende honning

Grovhakk mandlene og aprikosene, skrell eplene og kutt i små terninger.Bland det sammen med solsikkekjerner og gresskarfrøene. Knekk 2 egg oppi, ha i kokoslolje, kanel og honning. Bland alt godt sammen og ha det utover en bakepirkledd panne. Ta litt varmt vann på en slikkepott og fordel «deigen» utover. Stekes i ovnen på 150 grader i ca 1 time. (pass på litt godt etter 45 minutter, alle ovner er litt forskjellige).

 

DSCN2751

Som sagt er kan disse brukes til så mangt! Her har jeg laget et bringebær og mynte syltetøy ved siden av og spist til frokost med banan.

Syltetøyet lagde jeg velding enkelt av ferske, norske bringebær, friske mynteblader og litt kokospalmesukker.

Dagens tips:  For å yte best mulig, trenger kroppen nok (sunt) energipåfyll! KEEP GOING STRONG! 

 

 

 

Skriv en kommentar