A HINT OF MINT!


posted november 11, 2013 by matglede

 

DSCN2933

 

DSCN2940

Ertesuppe med en frisk touch av mynte og sitron!

Har hatt litt dilla på supper i det siste. Varmer godt når det er litt kaldt ute.  Her er oppskrift på min variant av ertesuppe. En frisk, grønn suppe som kan spises enten varm, lun eller kald. Med chili og ingefær som spicer den opp og mynte som gir et friskt løft. Samt eple og sitron som gir en fin sødme og syre.

 DSCN2926

Oppskrift til 2 porsjoner:

 300 gr små grønne frosne erter
100 gr edamae bønner (soyabønner-god proteinkilde) Fåes kjøpt på flere asiatiske butikker.
1 eple
½ rød chili
1 stor spiskje revet ingefær
1 neve frisk mynte
½ sitron
½ bunt asparges til garnityr
6 cherrytomater (også til garnityr)
ca 5 ss god olivenolje
1 klype himalaya eller havsalt

 Fremgangsmåte:

Kok opp litt vann i en kjele. Ha ertene oppi. La de ligge i vannet kun 1 minutt. Hell så ut mesteparten av vannet, la litt være igjen. Omtrent akkurat det vannet som dekker ertene. Ha det så oppi en blender eller foodprossesor.
Kok opp litt vann til edamamebønnene. Ha de hele bønnene oppi kokende vann og la de koke ca 3 minutter. Hell ut alt vannet og skyll de i kaldt vann. Trykk ut bønnene/ertene som ligger i skallet. Ingen skall skal med. Ha de sammen med ertene i blenderen. Riv eplet og ingefær og grovhakk chilien. Tilsett det med ertene. Ha også i saften fra ½ sitron, litt mynteblader og olivenolje. Kjør alt til den får en fin, kremete suppekonsistens . Smak til med salt og evt litt mer olivenolje. Hvis du ønsker den ekstra fin i konsistensen, passer suppen gjennom en sil helt til slutt. Varm den så opp i en kjele før servering. Eller spis den kald.

Som garnityr til suppen passer det veldig godt med cirspy asparges og for eksempel rå paprika eller cherrytomater. Kutt tuppene av aspargensen og blansjer med i kokende vann kun 1 minutt. Veldig viktig at de ikke er oppi vannet lengre så de blir bløte. De smaker best når de er sprø og gir litt tyggemotstand

DSCN2943

3 alternative tips:

  • Hvis du synes det er vanskelig  å få tak i edamame bønner, dropp det og ha heller i litt mer erter.
  • Hvis du vil ha ENDA mere sunnhet og næring i suppen, ha i litt friske spirer eller hampfrø på toppen!
  • Hvis du er av den typen som ikke blir mett av grønnsaker- Ha i det kjøttet du foretrekker. For eksempel kyllingbiter, bacon eller en type fisk.

Perfekt å starte uken med noe lett, god mandag!

 

 

 





anja

Ser helt nydelig ut:)

Elisabeth

Delikat ! Må prøve


Skriv en kommentar