WOKED VEGGIES & QUINOA – ASIAN INSPIRED!


posted november 19, 2013 by matglede

DSCN2971

Det er mye som skjer om dagen, flere prosjekter på gang. Det jeg foreløpig kan si er at maten og den supersunne snacksen min snart blir å få kjøpt i Oslo. Håper mange har lyst til å prøve. Skal si ifra når alt er klart. Går mye tid med til planlegging, så får ikke så mye tid til å legge ut oppskrifter nå om dagen.

Men her har jeg et veldig enkelt middag eller lunsj tips for de som kanskje ikke har så mye tid, men vil få i seg et sunt, nærinsrikt og mettende måltid.

DSCN2966

Kan kalle det en litt annen variant av «Fried Rice». Risen er byttet ut med quinoa frø som er veldig næringsrikt , har komplekse karbohydrater som gir en langvarig energi og har et høyt proteininnhold.(Quinoa er den kornsorten med høyest proteininnhold, 20 %)
Kok quinoaen først. Dobbelt så mye vann som frø. Den kokes inn på middels varme i ca 15-20 minutter womens du kutter de grønnsakene du vil wokke.  Her er det bare å putte det du har tilgjengelig av grønnsaker. Jeg har brukt sopp, brekkpønner, snackspaprika, vårløk, ingefær og chili. Til å steke i har jeg har brukt en kokosolje -«Royal Grenn Cooking Cream» som er spesielt god  for steking og baking. Den tåler høy varme, og beholder samtidig alle sine gode egenskaper. Den er økologisk og kommer i flere smaker og fåes kjøpt på Life butikker eller på www.coconutbros.no.

Wok grønnsakene i ca 10 minutter. Start med soppen, chili, vårløk og ingefær først. Bønner og paprika tilslutt, de skal bare være i pannen noen minutter så de forstatt holder seg crispy. Bland i den ferdigkokte quinoaen, knekk i 2 egg og smak til med litt tamarisaus, frisk koriander og grovt, sort pepper.

DSCN2971

Et godt, smaksrikt og sunt måltid som tar maks 20 minutter å lage. Lag litt ekstra og spar til lunsj dagen etter..

Uten mat og drikke, duger helten ikke!

Skriv en kommentar