ENERGY SCONES TO GO!


posted januar 19, 2014 by matglede

DSCN3096

DSCN3130

Nå som endelig den fine hvite vinteren har kommet er det bare å slenge på seg skiene og komme seg ut på tur. Og DA må man jo ha med seg en liten nistepakke. Jeg tenkte med en gang på noe som gir ekstra mye energi som man kan ha i sekken. Har derfor laget supersunne og banan/nøttescones til å ta med på tur så man holder energinivået på topp hele veien..;)

Oppskrift på ca 10 scones:
4 bananer
2 dl kikertmel
2 dl kokosmel
6 ss kokosolje
1 dl valnøtter
1 dl rosiner
1 dl gojibær (kan sløyfes og erstattes med ekstra rosiner)
2 ts kanel
2 ts bakepulver
1,5 dl rismelk

DSCN3094

Bland de tørre ingrediensene godt. Tilsett banan, kokosolje og rismelk. Bland alt sammen, bruk gjerne hendene. Tilsett rosiner, nøtter og gojibær. Det skal være en litt tørr, porøs deig. Nesten som paideig.
Lag smp runde boller, trekanter eller putt en neve deig i en muffinsform. Stek på 180 grader i ca 20-25 min. De skal være litt myke i midten og harde på toppen.
Du trenger ikke å bruke akkurat kokosmel eller kikertmel, kan bytte det ut i feks havregryn, sammalt mel eller speltmel. Ta utgangspunkt i 4 dl mel. Jeg liker kikertmel for det er lite raske karbohydrater og er rikt på proteiner. Elsker alt som har med kokos å gjøre, så liker veldig godt å bruke kokosmel som gir en søt og rund smak.

DSCN3134

DSCN3161

Jada blir aldri noe kjip mat med på tur her i gården. Energinscones og kokosvann var en sykt god kombo på skitur!

God tur og nyt de vakre vinterdagene mens vi kan!

Skriv en kommentar