SWEETPOTATO WAFFLES!


posted januar 5, 2014 by matglede

DSCN3080

 

DSCN3066

Ooh my..For en digg søndagskos. En litt mere spennende versjon en vaffel. Søtpotetvaffler med gulrot og kokosmelk. Første gang jeg har laget disse og de ble supergode! Smaker litt som gulrot/krydderkake med en rund og søt smak fra søtpoteten. Oppskriften har jeg kommet frem til helt selv. Først hadde jeg tenkt å lage helt uten mel, men det funket ikke, alt bare satt seg fast i vaffeljernet så jeg tilsatte litt quinoamel. En meltype som er veldig næringsrikt, glutenfritt og rik på proteiner. Har også brukt litt ekstra eggehviter for å få de luftige.

Elsker søtpoteter, min favoritt grønnsak om dagen. Den er naturlig søt og fyldig i smak. Er faktisk ikke i potetfamilien selv om det høres sånn ut. Mere lik en gulrot faktisk.  Mindre karbohydrater og rik på antioksidanter, betakaroten og fiber.

Oppskrift til ca 8 vaffler:

1 stor søtpotet
2 gulrøtter
2 hele egg
2 eggehviter
3 dl kokosmelk
3 dl glutenfritt quinoamel (kjøpes på helsekost, kan bruke annet mel etter ønske)
1 ts kanel
2 ts mørk honning
ca 3 ss kokosolje til steking

DSCN3061

Skrell søtpoteten og skjær den i grove biter. Kok den i ca 15 min til den blir passe myk (ikke overkokt). Hell av vannet og ha søtpoteten i en bolle. Riv gulrøttene med et rivjern. De skal være rå. Ha det oppi sammen med søtpotetene. Ha deretter i eggene og eggehvitene. Mos med en miksmaster eller stavjern. Tilsett så kokosmelk, quinoamel, kanel og honning. Kjør det til en myk, jevn og tykk røre. Spe evt til med litt mer kokosmelk eller mel. Røren skal være ganske tykk.
Varm vaffeljernet, ha kokosolje, tilsett røren og stek til de blir gyldne i kantene.

DSCN3068

Vafflene har mye god smak i seg selv, så trenger egentlig ikke noe særlig tilbehør. Men alltid godt med noe friskt ved siden så lagde en enkel fruktsalat av sharonfrukt, kiwi og blåbær. Samt pekannøtter for litt crisp.

DSCN3063

Happy sweet sunday <3

Wenche Murad

I dag har vi prøvd søtpotet vaflene.
Siden vi ikke fant alle råvarene ble det litt forandring og improvisasjon, men vellykket!
Hilsen mammaen til Joel.


Skriv en kommentar