KALE – THE GREEN SUPERSTAR!


posted februar 20, 2014 by matglede

DSCN3381

For meg handler det mye om denne grønne kålen om dagen, som blant annet blir kalt «Den nye superstjernen i sunnhetsverdenen»  og «the queens of greens». Nemlig grønnkål eller «kale» som jeg liker å si.  Nesten all min tid går til å produsere opp Raw Kale Chips, som selges i en rekke utsalgsteder rundt i Oslo og omegn. Så i denne Kale bølgen har jeg da også laget en kjempe god middagspai hvor hovedingrediensen selvfølgelig er grønnkål. Denne krusete, robuste grønnsaken sies å være verdens sunneste grønnsak. Ingen annen grønnsak er så proppfull av næringsstoffer og vitaminer. Så et supersunt middagstips med andre ord.

DSCN3405

Jeg har laget paibunn av en spicy kokosolje og glutenfritt quionamel. Dette fåes kjøpt i de fleste helsekostbutikker.
Fyllet er med grønnkål, egg, fetaost, oliven,  chili og masse frisk koriander. Litt spicy, mettende og perfekt til både middag og lunsj.

DSCN3361

Paibunn:

4 dl quinoamel eller annet mel etter ønske.
6 ss spicy kokosolje med paprika og chili smak. (kan også bruke naturell kokosolje eller vanlig smør)
2 ss finhakket frisk koriander
3 ss vann
1/2 ts himalayasalt (eller havsalt)

Kna alle ingrediensene godt sammen i en bolle. Deigen skal være litt porøs. Klem den så ut i en paiform. Forhåndstek på 180 grader i 10 minutter. Ta den så ut og hell fyllet oppi.

Paifyll:

6 egg
ca 100 gr grønnkål
1 rød paprika
1/2 fersk chili
150 gr fetaost
ca 15 stk kalamateoliven
1 potte fersk koriander (litt brukes også i paibunnen)
2 ss olivenolje
Sort pepper og litt salt

Ha alle eggene og olivenoljen i en bolle. Finhakk chili og paprika. Riv grønnkålen fra stilken og grovhakk olivenen.  Ha alt sammen med eggene. Hakk fetaosten i små terninger, finhakk koriander og bland alt godt sammen. Ha i litt sort pepper og litt salt. Ikke mye salt, bunnen er ganske salt og osten også.
Hell fyllet over paibunnen og stek i ovenen på 180 grader i ca 25 minutter. Du ser at den er ferdig når den er gyllenbrun på toppen og fyllet har stivnet.

 

 

DSCN3392

Skulle du tilfeldigvis ha en boks med Happy Foods Kalechips på lager, er det kjempe godt å strø litt sprø chips over paien rett før servering:.;-)

 

 

Erik

Hallo – jeg lurer, er det du som produserer grønnkålchips til forhandlere?

Hilsen Erik:)

matglede

Hei Erik! Ja det er jeg som produserer Happy Foods Kalechips som selges ut til diverse utssalgsteder i Oslo og omegn :) Har du testet de?

Ukemeny fra Min matglede

[…] uken med en litt spicy pai med masse grønnkål, fetaost og oliven. Mandag er en offisiell «meatless day» så passer denne perfekt inn på en mandag. Jeg bruker […]


Skriv en kommentar