SPICY CITRUS BOMB!


posted mars 15, 2014 by matglede

DSCN3499

Jeg har lenge vært en stor fan av juicing, men ikke vært så flink til  juice hjemme. Men nå har jeg fått denne fine lille saken: Le Duo XL Magimix Juicer. Størrelsen er perfekt også er den veldig lettvint å rengjøre. Og så veldig fin i hvit da. Den kan fås kjøpt på blant annet Jernia og IBH eller via nettet.

magimix-18020-juicer-le-duo-xl-white_1

Man føler seg så ren invendig, det gir et skikkelig vitaminboost og man får i seg masse næring bare i ett glass. Prøver hver dag å presse 1-2 juicer selv. Starter ofte dagen med en supergrønn med bare grønnsaker og masse ingefær. Så evt en liten søtere utover dagen med litt frukt, veldig glad i rødbet og eple.

DSCN3506

Denne gangen har jeg laget en deilig og frisk vitamin juice. Det er en typisk tid på året hvor man lett kan bli litt lurt av været så viktig å få i seg nok C viaminer og holde immunforsvaret oppe.

I juicern hadde jeg:

1 graferukt
2 blodappelsiner
1 sitron
1 tommelfinger ingefær
Littegrann cayenne pulver
Evt et rødt eple for å få den litt søtere (grafrukt gjør den veldig bitter)

Grapefrukt er veldig rik på C-vitaminer, A vitamin og antiksidanter. Det sises også at den er med på øke forbrenningen, spesielt hvis du spiser den på tom mage, før et måltid.
Blodappelsin er også rik på antioksidanter også er den søt og saftig i smak. I tillegg inneholder den jern og magnesium.
Ingefær er noe jeg aldri får nok av. Føler det renser opp skikkelig i halsen . Ingefær hjelper til å styrke immunforsvaret, er betennelsesdempende og døyver kvalme. Den er brukt som legemiddel i mange år.
Sitron virker desinfiserende i kroppen vår. Proppfull av C vitaminer og Kalium. Er også bra for å beskytte mage og tarmesystemet. Samt bra for hudens collagen som er de fibrene som gjør at huden ser fast og stram ut.
Cayenne er en superhot og kjempe sunt. Brukes ofte i detoxer for utrennselse og avgifting av dårlige tilsetningsstoffer som vi kan få i oss.. Cayennepepepr øker kroppstemperaturen innvendig og er med på å stimulere blodsirkulasjonen og slimproduksjonen. Ved den naturlige innvendige varmen hjepler den med å minimere feber. Inneholder også capsaicin som virker smertestillende og er med på øke forbrenningen våres.

DSCN3501

Så det er ikke dumt å juice opp hverdagen med en  friske,  spicy vitaminbombe.

GOD HELG! 





tove strand

Hei!
Jeg har fått et par gode oppskrifter av min venninne Anne, og hun anbefaler bloggen din, som er stedet hun har hentet oppskriftene fra… Problemet er at jeg ikke klarer å navigere rundt her inne. Jeg finner ikke lenker til tidligere blogginnlegg og oppskrifter. Prøver for eksempel å finne oppskrift på en mangosalat, men hvordan gjør jeg det, tro? Mulig jeg er blind, men jeg er vant med at det skal være en liste over tidligere innlegg i margen inne på blogger, men det ser jeg ikke her på minmateglede.no. Vennlig hilsen Tove PS. Mulig det er noe feil på innstillinga på min pc….?

matglede

Hei Tove!

Så hyggelig å høre at du har fått anbefalt oppskriftene mine. Har faktisk lagt merke til at det er noe galt her. Søkefeltet fungerer ikke som det skal. Jeg skal få ordnet opp i det så fort jeg kan. Det skal stå alle tidligere inlegg på siden og også etter hver mnd.. Oppskrifte på mangosalaten (med reker) kan du se her..http://minmatglede.com/2013/06/small-pieces-of-love-for-your-dinner-party/#post.
Tusen takk for tilbakemelding. Skal få den til å bli litt mere oversiktlig!
Hilsen Irina :)


Skriv en kommentar