CALIFLOWER PIZZA!


posted oktober 5, 2014 by matglede

DSCN3865

Jeg har lenge sett mye bilder og skriv om denne  trendy «Califlower Pizzaen». Så jeg måtte slenge meg på trenden å teste den ut. Det er rett og slett en pizza som er laget av blomkålbunn. Kun blomkål, egg og litt krydder. Ingen mel og gjær.

Jeg var faktisk litt skeptisk selv, skal ikke tulle for mye med pizzaen liksom.. MEN det ble kjempe godt!!! For de som ikke er så glad i blomålsmaken så kan jeg opplyse om at bunnen nesten ikke smaker blomkål i det hele tatt..

Oppskrift til 4 minipizzaer. Holder til 2 pers:

1 hel blomkål
3 egg
2 ss olivenolje (kan sløyfes)
1/2 ts urtesalt
litt sort pepper

Vask og skrell blomkålen fra bladene. Ha det i en blender eller foodprosessor. Knekk oppi eggene, ha i olivenoljen og krydder. Blend til en så jevn og kremete «deig» som mulig. Ha røren/deigen på en smurt eller bakepapir plate. Smør ut 2 av gangen  til ca 1 cm tykk og rund minipizza størrelse. Stek kun bunnene på 180 grader i ca 30 minutter.

Fyll så deretter med det du måtte ønske. Jeg gjorde det ganske enkelt og toppet den ganske få ingredienser :

-rød pesto av soltørket tomater
-rødløk
-tomat
-litt cayennepepper
-frisk koriander
-revet gulost (jeg brukte jarlsberg)
-revet parmesan

Stek så med fyllet i ca 10 min til osten er smeltet og bunnen er brun i kantene. Avkjøl litt før du serverer.

DSCN3866

Etter at jeg ble gravid har min «gravid-cravings» vært ost, spesielt smeltet.. Ostesmørbrød, pizza og alt som er gratinert med ost. Så dette er midt i blinken for meg, og jeg ser for meg at dette kommer til å bli en middags-slager fremover.

Så dette er en pizza som smaker kjempe godt, er supersunn og kan spises hver dag om du vil!

Skriv en kommentar