GREEN POWERSMOOTHIE!


posted september 21, 2015 by matglede

DSC_5857Det passer vel ganske bra å starte uken med en supersunn og grønn smoothieoppskrift?
Man er alltid litt mere motivert til å være ekstra sunn mandag morgen. Blir ofte litt ekstra kos på matfronten i helgen og det er nok ikke dumt for kroppen med en skikkelig næringsbombe av en smoothie for å kicke igang den nye uken.

Disse 2 smoothiene består av:

2 never grønnkål
2 never spinet
1 boks kokosmelk (evt rismelk eller mandelmelk)
1 avokado
1/2 sitron. Kun saften
1 passe stor bit ingefær
evt litt honning eller banan hvis du ønsker den litt søt.
Ferske bringebær til topping.

Kjør alt godt i en blender. Lag den gjerne litt tykk. Og topp den med bær og evt litt nøtter, granola, hempfrø eller enda mere bær.
Tykk smoothie i alle varianter med masse crunchy topping som spises med skje. Mmm.. Det er og blir min favoritt frokost, uten tvil.

Jeg har faktisk ofte ferdig rensket grønnkål i posjonspakker i fryseren. Synes smoothien blir litt bedre når den er kald og grønnkål tåler kulde så passer perfekt å fryse ned.
Norsk grønnkål er i sesong nå og er å få tak i på de fleste butikker. Den er skikkelig næringsrik og full av vitaminer og jern. Spinaten inneholder også mye jern, noe spesilelt jenter må passe på å få i seg.
Sitron og ingefær renser opp og styrker immunforsvaret.
Avokado er med på å gi en kremet konsistens i smoothien samtidig som den også er veldig næringsrik og bidrar til en sunn fettkilde.
Så dette kan vi vel kalle en grei powersmoothie..;)

DSC_5865

Ha en super mandag (grønn) mandag!!Kommentarer er skrudd av for GREEN POWERSMOOTHIE!


Comments are closed.