RAW SNICKERS!


posted september 19, 2015 by matglede

DSC_6143

Kanskje lyst og tid til å lage noe ekstra godt i helgen?:)

Kombinasjonen av sjokolade og peanøttsmør er jo bare sinnsykt god.. Perfekt som helgekos! Det er ikke så vanskelig som du kanskje tror å lage sjokoladen selv. Trenger kun 3 grunningredienser også kan du eksperimentere selv med forskjellige smaker deretter. Fordelen med å lage den selv er jo at du vet akkurat hva som er i den og du slipper kunstige tilsetninger og altfor mye hvitt sukker. Ingrediensene her er ikke kalorifattige akkurat, men det er næringsrik og sunn energi som er nyttig for kroppen. Alt med måte her og selvfølgelig.. Men jeg må innrømme at jeg tar med gjerne et par biter mørk sjokolade eller hjemmelaget rå sjokolade nesten hver dag. Uten noe som helst dårlig samvittighet.

Her er ihvertfall en enkel oppskrift på rå sjokolade med peanøttsmør.

Til en skjærefjøl str plate med sjokolade:

5 ss kokosolje eller kakaosmør

3 ss rå kakao

3 ss søtning. Feks honning, daddelsirup eller kokostblomstssukker.

1/2 ts rent vaniljepulver ( kan sløyfes)

Et lite dryss salt

Ha alle ingrediensene i feks et litermål. Rør det godt sammen i varmbad på svak varme.

Ha bakepapir i en avlang, flat form eller et skjærebrett. Er fordel å bruke noe med kant, men går bra uten. Hell halvparten av den smeltedigel sjokoladen over bakepapiret. Skal bare være et tynt lag så det dekker akkurat over.

Sett det så i fryseren og la det stå i ca 20 min.

Når sjokoladen har stivnet helt, ta den ut og smør et lag med mykt peanøttsmør. Gjerne grovt. Godt med litt biter. Og ekstra godt med en liten dryss salt.

Sett det i fryseren igjen ca 10 min og hell resten av sjokoladen over peanøttsmøret. Dryss deretter evt litt gojibær, kokosflak eller annet pynt over hvis du vil. La det stå litt i fryseren igjen til alt er stivnet. Ta det ut og skjær eller knekk sjokkisen i biter.

DSC_6149

Mmm hvis du liker snickers  kan jeg love deg at dette smaker bra. Og det er veldig vanskelig å ikke spise opp alt med en gang..;)

Håper du koser deg litt ekstra isdag, god lørdag!

 Kommentarer er skrudd av for RAW SNICKERS!


Comments are closed.