MINI SWEETPOTATO-CHOKO MUFFINS!


posted november 14, 2015 by matglede

DSC_7956

Heihei kjære matelskere!:)

Håper uken deres har vært bra, her går det unna i full fart. Masse på gang med nye Happy Foods produkter, catering oppdrag, testeing av mine kaker ute i cafe litt andre prosjekter. Pluss at jeg har med Leah overalt, så noen ganger får jeg ikke gjort alt jeg skal. Men er uansettt fornøyd med at jeg får til å jobbet litt hver dag.

Nå er det helg igjen og da kommer det en liten søtsak oppskrift fra meg da..
Som dere kanskje vet er jeg glad i å eksprementere med grønnsaker i kaker. Søtpoteten er en av mine favoritter som kan brukes til så mangt. Som foreksempel base i muffins, som jeg har gjort her.
Jeg baker den på svak varme i ovnen i ca en time. Så søtpoteten blir helt saftig og myk. Deretter kjører jeg søtpoteten med stavmikser til en pure.
Muffinsene får en saftig og myk konsistens på grunn av søtpotetpureen. Du slipper også å bruke så mye mel også smaker søtpoteten naturlig søtt. Mange fordeler med å bruke søtpoteten i bakst med andre ord.

DSC_7938

Her er oppskriften for ca 15 minimuffins:

2 egg
2 dl søtpotetpure
1 dl havregryn
1 dl mandelmel (kan byttes ut med havregryn eller et annet mel)
2-3 ss rått kakaopulver
2 ss kokosolje (kan bruke smør eller annen olje)
4-5 ss honning, maplesirup, kokossukker eler daddelsirup
1 ts bakepulver
1/2 rent vaniljepulver

Visp eggene først, tilsett søtpoteten, kokosoljen og bland godt.
Bland alle de tøre ingrediensene i en bolle og ha så det tørre og det våte sammen.
Ha røren oppi små muffinsformer og stek på 180 grader i 2+-25 minutter.

Mens muffinsene steker kan du lage toppingen. Den lages av:

1 dl kokoskrem (det tykke øverst på kokosmelken)
2 ss råkakao
6-10 myke dadler (bestem selv hvor søtt du vil ha det)

Bland alt i en blender eller foodprosessor. Legg kremen i fryseren i ca 30 minutter.
Legg på sjokoladekremen på muffinsene når de er avkjølt og kremen har blitt kaldt og fast. Bruk foreksempel en sprøytepose.
Pynt med litt tørket eller frisk frukt. Jeg har fått helt dila på å bruke frysetørkede bær. Skikkelig godt med en litt frisk touch, for muffinsene kan bli litt tunge siden det er mye råkakao i.

 

DSC_7938

Mini muffinsene ble solgt på Lille Persille Storo denne uken. Det er ikke flere igjen nå, men skal lage nye til uken som kommer så da får dere mulighet til å smake, hvis dere ikke vil lage de selv;)

Synes ofte det er godt med bare en liten munnfull med noe søtt etter maten eller til kaffen. Trenger ikke så mye, så da passer disse perfekt. Akkurat nok til å dempe det lille søtsuget. Det er ikke noe å ha dårlig samvittighet for uansett, men noen ganger vil man kanskje ikke ha en hel «stor» muffins.

God helg, håper du får lyst til å prøve. Eller kanskje dere vil dra innom min søster på Lille Persille Storo og spise en der 😉Kommentarer er skrudd av for MINI SWEETPOTATO-CHOKO MUFFINS!


Comments are closed.