PANCAKE ADDICTED!


posted november 29, 2015 by matglede

2015 Shape Up Proteintema0180

Pannekaker og lapper er noe av det beste jeg vet!
Er så mange variasajonsmuligheter og forskjellige måter å lage de på. Her i huset har vi pannekaker til frokost ihvertfall en dag i helgen, og kanskje middagspannekaker en dag i uken. Da lager jeg de ofte av kikertmel og urter, og fyller med ost eller røkelaks.
Men til frokost liker jeg de best med friske bær, syltetøy, fruktsalat, oppskåret banan og kanskje noen ristede nøtter. Blir ikke lei.
Min lille Leah har fått mye pannekaker det siste halve året ogå. Egentlig mest lapper, for det er enda enklere å steke opp og lett for henne å spise og selv.
Det varierer helt hva jeg har i pannekake røren, men en slager som jeg har laget mye til Leah er med:

2 egg
2 ss chiafrø
1 dl havregryn
1 dl hirseflak eller bokhveteflak
2 ss kokosmasse
3-4 dl rismelk

Pisk eggene først. Deretter blander du alt det andre oppi og rører godt. Regulerer væskemengden litt etter om du ønsker å lage pannekaker eller lapper.  Lapperøren skal være litt tykkere.
De beste er å la denne røren stå over natten så den får svellet ordentlig, eller minst 30 min i kjøleskap.
Har den blitt veldig tykk når du tar den ut på morgenen, bare tilsetter du litt mere væske får du steker.

Dette er er godt utganspunkt så kan man variere med hvilken mel typer man vil ha oppi. Kan fint droppe chia og kokos, kanskje ha oppi en most banana?
Jeg er glad i å putte chiafrø oppi der jeg kan, det smaker ingenting, men inneholder masse sunne fettsyrer som omega 3, 6 og 9. Samt proteiner.
Da får Leah i seg litt proteiner og fett fra chia og egg. Karbohydrater fra gryn og enda litt mere fett fra smør eller kokosolje som jeg steker lappene i. Et godt måltid for en liten (og stor) som er aktive og trenger masse energi.
Lager ofte en smoothie i tillegg. Gjerne med avokado, spinat og bær. Da får Mini i seg grønnsaker og antioksidanter i tillegg. Det må vel være en sunn start på dagen;)
Lager som regel litt ekstra som jeg har i veska og mater henne med i løpet av dagen hvis vi er ute å farter.

 

 

Leah lapp

Her har Leah lappe-piknik ute.

 

2015 Shape Up Proteintema0178

Lappene på disse bildene er tatt for Shape Up sin Oktober utgave. Der var temaet «Proteinrik treningsmat» Så disse er laget med cottage cheese. Kun egg, cottage cheese og havregryn. Det er også et supert alternativ for de som ønsker å få i seg litt mere proteiner.

2015 Shape Up Proteintema0177_2

Da er det bare å prøve seg frem. Pannekaker eller lapper passer alltid ;)) Slår ikke feil!

 

 Kommentarer er skrudd av for PANCAKE ADDICTED!


Comments are closed.