RAW VEGGIE NOODLES!


posted februar 17, 2016 by matglede

2015 Shape Up 27nov28259_3

Rå nuddler eller spaghetti av grønnsaker som squash, gulrøtter eller rødbet er bare så fresht! En av mine favoritt retter som kan lages på så mange forskjellige måter.
Det du trenger for å kutte grønnsakene i fine, tynne strimler er en mandolin eller spiralizer. Det er lett å få tak i. Jeg kjøpte en mandolin på Claes Ohlson for 3-4 år siden som jeg har brukt mye.
Nå fikk jeg endelig en spiralizer til jul som er litt mer avansert som kutter grønnsakene fortere og finere, blir bølgete, tynne strimler som ser ut som nudler.
Det gjør vel ikke noe å bytte ut hvetenudlene med grønnsaker eller hva..? Mye mere næring også blir magen glad, ikke så tungt fordøyelig som «vanlig» spaghetti. Også orker du gjerne å spise litt mer, og det gjør ikke noe heller..når det er såå diiigg..og sunt 😉

DSCN4099

Har ofte laget rå spaghetti/nuddler med en god pestosaus eller tomatsalsa. Med foreksempel parmesan, fisk eller skalldyr.
Men denn gangen har jeg oppskrift på en supernice asiatisk inspirert sataysaus. Den er basert på peanøttsmør, kokos og ingefær. Ganske mektig og fyldig med masse smak.
Denne oppskriften har blitt brukt mye i det siste. Jeg og Mia har laget den i vår faste spalte i Shape Up. (der det øverste bildet er fra, som Linda har tatt).
Retten har også blitt brukt som lunsj catering fra Lille Persille og jeg har laget den til mine catering kunder. Og ikke minst har jeg spist den mange ganger selv hjemme.. En skikkelig slager altså!

Her er oppskriften på sausen:

3 sjalottløk
1 ss karri
1 bit ingefær
1/2 chili
3 dl kokosmelk
3 ss peanøttsmør
1 ss honning
1 ss olivenolje

Hakk opp sjalottløke, chilien og ingefæren i grove biter.
Brun med olje og karri i en liten kjele.
La det surre et par minutter.
Tilsett kokosmelk, peanøttsmør og honning.
La det koke opp, slå ned varmen og rør om. La det småputre på svak varme i ca 30-45 minutter. Til den reduseres litt og blir tykk.
Kjør sausen i blender eller med stavmikser til den blir klumpfri.
Sausen er best når den er avkjølt og stått litt.

Vend satay sausen inn med grønnsaksnudlene og topp med det du ønsker.
Jeg hadde her avokdao, salte cashewnøtter, frisk mynte og en skvis lime. Fresht.
Passer også godt å tilsette kylling eller scampi. Men du blir faktisk mett uten det, mye sunt fett fra sausen, avokadoen og nøttene som metter bra!

DSCN4097

Da er det bare å ekspremintere litt og finne fremtil hvordan du liker dine rå-nuddler best..

Vil absolutt anbefale å kjøpe en spralizer. En bra kjøkkeninvestering 😉

 

 



Kommentarer er skrudd av for RAW VEGGIE NOODLES!


Comments are closed.