RAW HOMEMADE CHOCOLATE GOODNESS!


posted mars 12, 2016 by matglede

Sjoko 4

Heihei og god lørdag kjære matelskere!

Litt lenge siden sist, ikke så lett å få til å oppdatere regelmessig her. Men popper plutselig innom med en oppskrift, så fortsett å følge med hvis dere ønsker litt sunn og fargerik matinspirasjon;)

Her har jeg litt godisinsprasjon til helgen! Egentlig gamle bilder og desverre ikke så bra kvalitet siden de er tatt med mobilen. Men flere som har spurt om hva jeg hadde i denne sjokoladen så da deler jeg den likesågodt.

Lager ofte rå sjokolade hjemme når vi skal kose oss. Synes det er ganske enkelt å smelle sammen hvis du har ingrediensene tilgjengelig. Også kan du lage med akkurat den toppingen/smaken du vil ha..Det er nemlig bare 3 hovedingedienser du trenger:
-Råkakao pulver
-Kokosfett eller kakaosmør
-Søtning. Gjerne en sirup som daddelsirup, maplesirup eller honning.

Disse 3 ingrediensene blander du i et litermål og har i vannbad. Rør rundt mens fettet smelter og smak til så det blir så søtt eller bittert av kakaoen som du vil ha det. Husk å rør ordentlig så sjokoladen blir helt jevn.
Akkurat mål er jeg litt dårlig på. Heller allid litt og litt av alle ingredienser og smaker meg frem.
En grei huskeregel er at det skal være ca 2 deler kokosfett, 1 del kakao og 1 del søtning.
Så heller du den smeltede massen på et brett eller i en form. Helst med kanter så det ikke renner ut, og på bakepapir så det ikke sitter fast i formen. Hell over så det akkurat dekker arket, jo tynnere sjokolade jo bedre.
Strø deretter det du ønsker av toppingen oppå sjokoladen.
Jeg har her brukt ristede mandler, gojibær og blåbær. Er veldig godt med blåbær, så friskt og godt til den relativt kraftige sjokoladen.
Det kan også være godt å strø et lite dryss med havsalt eller himalayasalt helt tilsutt.
Så setter du hele formen inn i fryseren. Vent 20-30 minutter og du har en nydelig, tynn og crispy sjokoladeknekk som du kan nyte med goood samvittighet.

 

Sjoko 3

Og pass opp for små hender, denne er farlig god.. Jeg gir faktisk litt til Leah. Hun elsker det, akkurat som sin mor;)

Sjoko 2Kommentarer er skrudd av for RAW HOMEMADE CHOCOLATE GOODNESS!


Comments are closed.