MATCHA LOVE!


posted september 1, 2016 by matglede

Matcha cake 2

Matcha er en sterk grønn te fra Japan. Tebladene er malt til et fint, knallgrønt pulver og er veldig drøy i bruk.
Den inneholder masse antioksidanter, mye mer enn vanlig grønn te. Matcha inneholder naturlig koffein og skal gi deg et en oppvikkende og samtidig avslappende følelse. Den skal virke beroligende på magen og øke forbrenningen. Ta en titt på hjemmesiden til NamasteMatcha: namastematcha.com så finner du masse informasjon om matcha og dens mange helsebringende egenskaper.
Matcha har vært supertrendy i mange år, spesielt i USA og London..Har kommer mer og mer her det siste året, men jeg har ikke funnet så mange steder som selger produkter som inneholder matcha enda.

Husker jeg kjøpte med meg en pakke hjem fra USA for snart fire år siden og brukte i smoothier og som varm beroligene te.  Og de gangene jeg er på matinspirasjons-turer synes jeg alltid det er gøy å teste ut forskjellige mat eller drikke med Matcha. Som blandt annet kaker, is, latter, smoothies og sjokolader. Finnes utrolig mye forskjellig det blir brukt i. Spesielt mye innen rawfood kanskje, men man kan også bake med det. Foreksempel lage muffins eller pannekaker. Det har en ganske bitter smak så man burde blande det med noe litt søtt for at det skal smake bedre. Som ren te går det helt fint å drikke den uten søtning da.

Namaste

Jeg fikk en pakke Matcha fra Namaste Matcha Norway i posten for en ukes tid siden, så da ble jeg gira på å teste ut litt forskjellige oppskrifter.
Pakken jeg fikk var så fin, et «Alchemy Kit» med et glass beger og en visp til å røre teen med. Og en boks med dette vidunder te-pulveret.

Smoooothie

Jeg tok likesågodt en Matcha-oppskrift-teste dag og lagde en kake, konfekt/bars, muffins, knekkebrød og smoothies. Alt med matcha pulver. Det meste ble veldig bra, bortsett fra knekkebrødene..de må jeg prøve meg på en gang til. Ble spiselige, men ikke helt perfekte.

Tenkte å dele oppskriften på kaken og rawbarsene her.

Matcha cake

RÅ MATCHA-MINT KAKE MED LIME OG ANANAS!

Bunn:

2 dl mandler
10-15 dadler (kommer ann på str og hvor søtt du vil ha det)
3 ss kokosfett
en liten klype salt
Kjør mandlene og dadlene de hver for seg i en foodprosessor, eller en god blender. Bland det sammen i en bolle og tilsett ca 2-3 ss kokosolje og litt salt.
Klem deigen ut i pai eller kakeform og sett den i fryseren.

Fyll:

1 ananas
1 kopp mango (kan sløyfes og bare bruke mer ananas)
1 neve spinat
1 lime
1 neve mynteblader
1 dl kokosmelk
2 ts matcha pulver
evt kokossukker eller annen søtning hvis du vil ha den litt søterere.

Bland alt i en blender. Det er best med minst mulig væske så prøv å blend med minst mulig kokosmelk. Den skal være ganske tykk så trenger bare litt væske for å kunne blande det.
Hell det grønne fyllet over bunne, pynt med kiwi eller annen frukt og la det stå i fryseren til det har stivnet.
Ta ut ca 15-20 minutter før servering.
Kaken må oppbevares i fryseren, det blir jo en slags iskake så må spises relativt raskt etter at den er tatt ut. Står den for lenge i romtemperatur begynner den å smelte og kan bli rennede.

 

 

Matcha bites

MATCHA MINT-RAWBARS!

Disse er laget med samme bunn og fyll som kaken over, bare at det er tilsatt råkakao i bunnen og råsjokolade på toppen.

Så bare tilsett 2 ss råkako i bunnen. Klem det ut på et fat med kant, hell over det grønne fyllet og sett det i fryseren.
Lag en flytende sjokolade av kokosolje, råkakao og kokossukker eller evt honning.
Bland disse tre ingrediensene i et vannbad til det er klumpfritt.
Hell det over det grønne og sett det tilbake i fryseren tild et har stivnet.
Kutt i små biter og nyt. Husk på at råsjokoladen kneker fort så blir ikke alltid så fint når man skjærer den opp. Derfor finere med små biter. Typ munfuller. De er som sagt best ca 15-20 minutter etter de er tatt ut av fryseren. Så de får tint bare litt og smakene kommer bedre frem.
Jeg hadde litt problemer med å stoppe og spise de..veldig freshe og gode 😉

Hvis dere har lyst til å teste ut matcha kan dere få en liten rabatt her: http://www.namastematcha.com
Bruk rabattkoden TINR74P så får du 10 % rabatt.

Håper du får lyst til å prøve,

NAMASTE 😉

 

 

 

 

 Kommentarer er skrudd av for MATCHA LOVE!


Comments are closed.