HOKKAIDO & TURMERIC SOUP!


posted oktober 6, 2016 by matglede

dscn4181

Ååh som jeg elsker høsten!! Spesielt denne høsten da med det fine været i tillegg. Uansett så er jo denne årstiden den beste matmessig. Skulle virkelig ønske det var mulig å få tak i alle disse deilige, norske grønnsakene som er i sesong nå året rundt. Da hadde alle spist så mye bedre og vi hadde sluppet å spise grønnsaker som vi egentlig ikke vet helt hvor kommer fra og som mest sannsynlig er  høstet mye før de er modne.

Jeg må ihvertfall si at jeg er veldig flink til å utnytte denne tiden maks og spiser nå bare økologiske norsk-dyrkede grønnsaker. Er jo heldig og får en eller to poser med de beste biodynamiske grønnsakene fra Bergsmyrene gård hver uke, det er alltid like stas å se hva jeg får. Blitt mange vegetarmiddager hjemme i høst da.
Leah er også kjempe glad i grønnsaker, spesielt rødbeter. Det varmer mammahjertet mitt da, blir jo veldig glad for det.

hokkaido

En grønnsak som jeg har kåret til min favoritt grønnsak denne høsten er HOKKAIDO. Det er en type gresskar, middels stor, rund og oransj. Jeg har testet alle typene og synes denne her er best. Kanksje fordi den er litt fastere i kjøttet enn foreksempel dent store gresskaret? Merker det godt når jeg ovnsbaker de, at Hokakidoen holder seg mere fast og får en crispy skorpe rundt når jeg kutter den i biter eller skiver og steker i ovnen. De andre blir hos meg fort mere «mos» når de er ovnsbakt..
Mamma fant plutselig 8 stk kjempefine hokkaidoer som vokste opp fra komposten hennes i hagen på Nesodden. Mest sannsynlig fra frø som ble gravd ned der ifjor. Det var jo ganske kult da. Og de smakte skikkelig godt.

dscn4180

Ja..Nå tenkte jeg å dele denne suppeoppskriften med hokkaido såklart,litt gulrot, kokosmelk og gurkumeie.
Jeg eeelsker jo alt av tykke smoothier og grøt typer som kan toppes med masse digg og spises med skje.
Derfor lagde jeg denne suppen litt tykk så jeg kunne toppe den med nøtter og spirer og spise som en slags SUPPE-BOWL. NAM!!

OPPSKRIFT (blir ganske stor porsjon, ca til 5-6 pers)

1 hel hokkoaido
6 gulrøtter
2 gule løk
1 stor bit ingefær
1 hel chili
2 liter grønnsakskraft eller 2 ss god buljong
1 boks økologisk kokosmelk (fullfett)
1 lime (kun saften)
1 ss gurkumeie
1 ss gul karri
salt og pepper etter smak

Kutt gresskarkjøtter og gulrøttene i grove biter og legg de på et bakepapirkledd stekebrett.
Ha over litt olivenolje og salt og stek i ca 30 minutter på 200 grader.
Kutt løken og ingefæren i grove biter og surr i en kjele med litt olivenolje, eller kokosolje er også kjemepgodt.
La det surre til løken har blitt blank. Tilsett så kraften eller buljonterning med 2 liter vann.
La det småkoke litt.
Ha så gresskaret og gulrøttene kjelen.
La det avkjøles litt før du kjører alt i en blender til den er kremete og klumpfri.
Hell det så tilbake i kjelen igjen. Ha oppi kokosmelken, gurkumeie, limesaft og evt annet krydder varm opp til kokoepunkt.
Smak til med litt salt og evt mer lime.

Jeg toppet suppen med tamariristede mandler som du lett lager ved å legge mandler utover et stekebrett, helle tamarisaus over så det akkurat dekker og steke på 150 grader i ca 30 minutter. Til mandlene har «stekt seg tørre». Skikkelig godt.
Også har jeg faktisk begynt å spire mungbønner selv, etter tips fra mamma så det hadde jeg også en god neve av oppå. Pluss frisk koriander.

dscn4197

Spiste de siste supperestene idag ute i sola til lunsj, etter en forfriskende ute-treningsøkt. Hadde i tillegg et par små eggmuffins så jeg fikk i meg bra med proteiner.

Håper alle har hatt en fin høstdag :)Kommentarer er skrudd av for HOKKAIDO & TURMERIC SOUP!


Comments are closed.