OM MIN BLOGG!


posted mars 28, 2013 by matglede

DSC_5809

Hjertelig velkommen til min blogg!!

Mat, trening og en sunn livsstil er min lidenskap! Jeg eeeelsker å lage mat..og bruke kreativiteten på å finne ut nye retter å lage.  Det skal være naturlig, sunt, friskt, rent, næringsrikt og fargerikt. Jeg liker å bruke  mye grønnsaker og er litt inspirert vegetarisk, raw food og supermat. Men også er jeg veldig glad i ost, egg, fisk og sjømat. Bruker helst økologiske, ubehandlete og kortreiste råvarer så lenge det er mulig. Elsker å bruke sesongens råvarer og det du kan få tak som er ferskest mulig. Det er ingenting jeg ikke kan spise, går ikke på noen diett eller kostholdsprogram, men jeg velger det jeg liker best og føler kroppen min blir glad for! Jeg er bevisst på  hva jeg spiser, rett og slett fordi jeg føler meg så bra av den type kosthold jeg velger å ha!

Jeg blir glad av å lage mat, snakke om mat, tenke på mat, finne på nye retter å lage..og selvfølgelig blir jeg glad av å spise den! Det er så gøy og det er noe jeg virkelig brenner for.

Mange spør meg om tips og oppskrifter til den maten jeg lager. Derfor har jeg opprettet denne bloggen for å dele, motivere og inspirere!

 

DSCN0652

Litt om meg :

Jeg heter Irina, 30 år og bor i Oslo. Jeg har fagbrevet som kokk og jobbet i bransjen i ca 14 år. Alt fra å stå på kjøkken, servere, hovmester, dra ut på catering oppdrag, lage mat hjemme hos folk privat, holde små matkurs osv. I 2014 startet jeg opp mitt eget firma Happy Foods AS. Jeg begynte med å selge forskjellige typer av Happy Foods RAW, tørket snacks som b.l.a grønnkålchips, eplechips og flere andre typer tørkede frukt og grønnsakschips etter sesong. Disse blir solgt i forskjellige helsekoster, små butikker og cafeer.
Jeg tar også catering oppdrag gjennom Happy Foods. Det er ofte freshe frokoster, fingermat, fargerike buffeer eller lunsjer. Alt etter hva kunden ønsker. Mest vegetar og kald mat. Det er veldig viktig for meg at maten ser fresh og innbydene ut. Så maten passer godt hvis til eventer hvor man vil «pynte» litt ekstra opp med friske farger.

 

I desember 2014 ble jeg mor til et lite sjarmtroll,  Leah Naomi. Hverdagen ble snudd på hodet og businessen måtte nedprioteres en stund..Men nå etter at Leah er godt over 8 mnd er jeg kjempe gira på å komme igang. Har masse ideer og prosjekter og jeg iver etter å få til alt. Men er fortsatt hjemme med henn 100% så må ta det litt og litt..;) Får gjort endel, men ikke i så høy hastighet som jeg kanskje ønsker.

Selvfølgelig synes jeg jo det er veldig gøy å lage mat til Leah. Hun har skikkelig næringsvett og elsker å smake på alt mulig rart jeg lager til henne.
Jeg er veldig opptatt av at hun skal få et godt grunnlag når det gjelder kosthold og lager alt fra bunnen av. Jeg vet det er mange som synes det er pes og tar tid og lage all babymat, men det er virkelig ikke så mye som skal til.. Det er kanskje lett for meg å si som er ganske spesielt interresert da.
Uansett, jeg lar henne utforske smakssansene sine. Lar henne få smake på krydder og urter. Jeg passer på at hun får i seg nok sunt fett, sunne karbohydrater og litt proteiner. Lager ofte samme maten som vi spiser, evt med noen små justeringer. Jeg lar henne få spise med fingrene selv og hun er med meg på kjøkkenet store deler av dagen og er veldig nysgjerrig på hva jeg lager. Jeg forklarer og hun får smake litt.. Så vi koser oss og jeg tror (og håper) det er en liten matnerd i henne og..

Jeg har også tenkt å dele litt enkle oppskrifter til barnemat her på bloggen. Spesielt synes jeg det er gøy å lage babysnacks og forskjellige type sunn mat som til de små i farta.. Håper mange vil få nytte av mine tips!

Tusen tak for at du stakk innom min blogg. Håper du vil bli inspirert og får lyst til å teste ut mine oppskrifter!

-Happy food, Happy people-

Klem fra Irina

 


  


maizo

Din störste fan er meg!
Er så glad at du endeligen deler med deg dine gode oppskrift!
Du er en stor inspirasjonskilde!
Kommer fölger bloggen intimt, håper du ha inlegg ofte!!!
Lykke til og önsker Deg det beste!

Marius og Hilde Johanne

Så fin blogg du har laget! Her var det mye godt som vi skal teste ut:) Endelig kan mange nyte godt av din matkunnskap og matglede. Hilsen stolt storebror og Hilde Johanne

Ida Karoline

Så spennende Irina, her skal jeg følge med :) blir nok et inspirasjonsrom for meg dette :)

Cupcake

Så fin Irina :)))

xo

Heidi Røneid

Hei,
Du burde komme på Oslo Vegetarfestival for å spise masse megagod mat:) https://www.facebook.com/events/398827340210122/?fref=ts

gry

Super fin blogg Irina! Det du lager ser virkelig delikat og fristende ut!

matglede

Så hyggelig å høre Gry!Tusen tusen takk! Håper du får lyst til å prøve deg på noen av oppskriftene!

matglede

fine bilder


Skriv en kommentar