AND THIS GIANT CRAB COMES WITH….


posted mai 13, 2013 by matglede

DSCN1092

mm

DSCN1093

Krabber, sjømat og generelt smaken av frisk salt sjø er noe av det beste jeg vet om!! Igår var jeg så heldig og fikk 6 store krabber av en god vennine som hadde vært på tur ved den svenske vestkysten og handlet med seg hjem til meg. Jeg fikk ikke bare krabber, men ferske små reker, og masse deilige økologiske grønnsaker som er fra lokale svenske bønder. Da ble det krabbekalas hos meg. Krabben i seg selv trenger man ikke å gjøre noe med, den er jo ferdig kokt. Men jeg tenkte å gi noe gode tips til hva man kan servere ved siden av!

 

Hvite og grønne asparges med en asiatisk pesto!

 

DSCN1085

Aspargesene har jeg kuttet av tuppene på og blansjert fort i varmt vann. Bare et par minutter så de fortsatt er crispy.

DSCN1091

Den asiatiske pestoen består av revet ingefær, olivenolje, sitron, vårløk og litt soyasaus. Bland litt og litt av olje, sitron og soya og smak til. Ikke bruk for mye soya så det blir for salt. Trenger ikke noe særlig salt til den siden sjømaten som allerede er ganske salt. Denne kan også brukes til saus på krabbe, hummer eller sjøkreps.

 Quiona med trøffel og oliven!

 

DSCN1095

Quinoa regnes som en type supermat! Det inneholder både jern, magnesium, fosfor g vitamin A,B og E. Samt komplekse karbohydrater, essensielle fettsyrer og dobbelt så mye protein i som i ris. I tillegg er det glutenfritt. Så enkelt og greit VELDIG sunt! Og et supert alternativ til ris og poteter.

Jeg kokte 3 dl med 6 dl vann i ca 20 min. Til de blir passe bløte og vannet har kokt helt inn. Så tilsatte jeg ca 5 ss svart trøffel ojle. Lukten og smaken av denne fantastiske soppen er bare sååå god. Trøffeloljen kjøpte jeg på min lokale grønnsaksjappe. Kostet 65 for 2,5 dl. Den er ganske drøy i bruk så det er ikke så ille. Så blandet jeg i litt hakket kalamataoliven og frisk basilikum.

Et godt tips er å lage opp ekstra mye å ha i kjøleskapet så du kan spise til lunsj eller ha i matpakken til senere.

DSCN1094

 

DSCN1103

I tillegg til aspargessalat og quinoa hadde jeg også avokado, gule cherrytomater, sitron, edamame bønner, frisk koriander og spirer på bordet.

Sommeren er rett rundt hjørnet og jeg kan ikke få sagt nok hvor mye jeg gleder meg til å spise mye mer av denne type mat :)  





maizo

Kan jeg bli invitert neste gang?


Skriv en kommentar