LETS SEE WHATS IN MY LUNCHBOX!!


posted mai 1, 2013 by matglede

DSCN0555

I min verden finnes det aldri noen unnskyldning til å ikke å spise sunn og fresh mat! Det har blitt en del av min hverdagsrutine å sette av litt tid hver dag til å lage klar sunne matbokser som jeg kan spise til enten lunsj eller middag. For min del går det mest i kald mat, men man kan jo selvfølgelig også lage klart varmmat  som man bare varme opp rett før man skal spise.

Nå skal jeg vise dere 3 oppskrifter  på gode salater som kan gjøre hverdags lunsjboksen litt mere  fristende.

DSCN0582

Denne salaten er både søt, myk og sprø. Med mozarella, søtpotet og fersken!
DSCN0577

Søtpotetene har jeg stekt i ovnen på forhånd. Skrellet, kuttet i skiver, stekt på 180 grader i ca 45 min med olivenolje, litt havsalt og pepper. Latt de hvile en god stund så får tørket og blitt litt crispy.

Søtpotet er mye sunnere enn vanlig potet. Den inneholder mindre karbohydrater og mere fiber. Den er fatkisk mere lik en gulrot enn vanlig potet. Den inneholder mye betakaroten som hjelper å beskytte cellene i kroppen våres. Og i tillegg C vitamin og kostfiber.

I denne salaten har jeg blandet litt foskjellige type salater, litt rød snackspaprika, fersk mozarella, fersken, økologisk frisk basilikum og ikke minst mine klassiske søtopotetchips..(som jeg har hatt litt dilla på i det siste)! Som dressing har jeg bare brukt en god kaldpresset olivenolje og kvernet sort pepper.

DSCN0594

For lakseelskere: Lettstekt laksefilet med edamae og hampfrø!

DSCN0575

Dette er hva jeg har brukt: Laksefilet, japanske edamame bønner, alfa spirer, cherrytotomat, frisk koriander og salat.

Edamame bønner er hele grønne soyabønner. De er et super gode å spise som snacks  eller som jeg har gjort her, ha i salaten! De er proetinrike, kalorifattige og inneholder sundt kostfiber, samt A, B og C vitamin.

Du får tak i de i frossen form på mange asiatiske butikker. Jeg har funnet en liten thailandsk takeaway sjappe på Majorstua hvor jeg kjøper de. Jeg pleier å koke opp vann, ha bønnene oppi i ca 5 min også helle ut vannet. Her har jeg klemt ut alle «ertene» fra skallet.

DSCN0591

Ready to go!!!

Laksen har jeg stekt fort i pannen. Liker at den er litt rå i midten, blir mere saftig da! Jeg har presset litt sitron over, hatt litt av den gode olivenoljen jeg bruker også til slutt strødd på hampfrø. Du kan også bruke seseamfrø. Og selvfølgelig har jeg hatt i litt frisk koriander. Friske urter er et stort must i min matlagning. Det gjør alltid den gode siste finishen..;)) Økologisk urter kjøper jeg på Coop Mega i Hoffsveien!! (Rett bak Skøyen)

DSCN0549

Her er enda et alternativ til en deilig lunsjboks! Tofusalat med avokado, bønnespirer og en ingefær/sitron/soya dressing!

Tofu er en kjempe sunn vegetarisk proteinbombe. Det er et soyaprodukt som er laget av ostemassen fra soyamelken. Det kommer fra Asia og er  derfor veldig mye brukt i asiatisk kjøkken. Det er en fullverdig proteinkilde på lik linje med egg, kjøtt og melk. Det har også lavt fettinnhold og tar lett opp smaker og marinader og kan derfor brukes til så mye!

DSCN0542

Jeg har kjøpt denne faste tofuen på Helios Colloseum. (Elsker den butikken) Det koster ca 40 kr for 300 gram og holder til ihvertfall 2 måltider, så ikke ille i det hele tatt!

DSCN0554

Sausen har jeg laget av soyasuas, revet ingefær, sitron, olivneolje og litt flytende mørk honning. Jeg har sausen oppi en liten soyasausboks som jeg har spart fra tidligere sushi takeaways. Det er best å helle sausen over rett før du skal spise så ikke hele salaten blir bløt..

Sett av 1/2 time til 1 time hver morgen eller kveld til å planlegge dagens sunne måltider!! Det er så hvert det!! :)) 





Skriv en kommentar