A GOOD FRIEND IN NEED!


posted juni 7, 2013 by matglede

DSCN1511

Små energibomber, din beste venn når kroppen trenger litt påfyll! Kjempe greie å ha tilgjengelig som et lite mellom måltid. Disse tar maks 30 min å lage disse, og da har du en sunt og mettende  snack som kan hjelpe deg å holde energi nivået og blodsukkeret på plass gjennom en lang og kanskje stressende dag!

De er helt rå og super næringsrike siden alle gode næringsverdiene og enzymer blir beholdt i råvarene uten steking.

DSCN1498

Energikulene mine har jeg laget av:

Havregryn, råkakao, kokosolje, kokosflarn, acai pulver, tinte blåbær og banan.

Jeg har vært å shoppet litt produkter i utlandet, så bruker litt forskjellige merker fra det du får tak i her hjemme. Men ikke bli skremt av det å tro at det er vanskelig å få tak i. Alt dette finner du på forskjellige helsekostbutikker. Og de finnes overalt. Feks Life kjeden.

Hvis du synes det blir for mye eller for dyrt å kjøpe alle disse råvarene (husk at det er en investering, og varer lenge!) så kan du lage det uten Acai pulveret. Eller hvis du vil spare litt penger og kjøpe mere av gangen, bestil på: www.iherb.com

DSCN1501

Jeg er så glad for det søte kjøkkenutsyret jeg fikk mine supre venniner til bursdagen, nå er det enda mere stas å lage mat!!

Oppskrift på ca 10 kuler: (ca 50 gr pr stk)

2 dl havregryn

2 dl frosne blåbær

2 ss råkakao

2 ss kokosflarn

1 ss acaipulver

2 ss kokosolje

1 banan.

Ha alt i en bolle og bland  godt sammen til en fast deig! La blåbærene være frosne, da blir det mindre søl.

Ferdig blandet. Lag så små kuler og bruk gjerne bruk hendene. Du blir litt blå på hendene når du ruller de, så hvis du er litt fin på det, bruk plasthansker.

DSCN1177

Rull kulene i foreksempel kokosmasse, hampfrø eller nøtter. Ha i fryseren eller  i kjøleskapet .

Dette er skikkelig «powerfood» som gir deg et lite kick. Proppfulle av energi, sunt fett, naturlige langsomme karbohydrater og masse antioksidanter fra råkakoen, blåbær og acai!

Dagens motto: «Bedre føre var enn etter snar»

GOD FREDAG!!!

Skriv en kommentar