GET NUTRISION QUICK & EASY!


posted juni 20, 2013 by matglede

DSCN1667
Det går litt fort i svingene om dagen. Litt vel mye å gjøre på jobb så får ikke like mye tid til å lage mat og oppdatere bloggen her med nye oppskrifter. Men uansett hvor lite tid jeg har, prøver jeg å spise så sunt og næringsrikt som mulig. Så her har jeg et tips til de som trenger noe kjapt, mettende og sunt i en hektisk hverdag. Dette er smart å lage opp endel av, putte klart i matbokser å ha i kjøleskapet.

DSCN1656

Det du trenger  som base er en pose med Quinoa.

Quinoa er som jeg har nevnt tidliger den beste kilden til karbohydtrater du kan spise. Det er dent nye supefrøet som har tatt helt av den siste tiden. Det inneholder komplekse karbohydrater som kroppen bruker lengre tid på å bryte, så du får en stabil energi uten blodsukkerstigninger. Quinoa er den kornsorten som inneholder mest protein og essensielle aminosyrer som kroppen har godt av.

Lag en enkel quinoa salat med de grønnsakene du har tilgjengelig. Jeg liker spesielt godt å ha avokdao i for da får jeg i meg sunt fett samtidig som det metter endel. Når det gjelder andre grønnsaker tenker jeg alltid på å bruke mest mulig forskjellige farger. Hver og en fargerik grønnsak har sin gode næringsverdi av enten antioksidanter, jern eller magnesium. Rødkal er kjempe godt å ha oppi, det gir det hele en crispy konsistens, i tillegg til at det er en god kilde til C vitamin, kasium og antioksidanter.

DSCN1660Kok opp 1 hel pose quinoa (350 gr) med dobbelt så mye vann. Du får kjøpt det på foreksempel på Ica, Meny eller i helsekosten.

Kok opp vannet først, skru ned varmen, ha frøene oppi og la det småkoke i ca 20-25 minutter til vannet har trukket inn i quionaen.

Kutt opp de grønnsakene du vil ha oppi en bolle. Jeg har valgt rå squash, rød og oransj paprika, avokado og rødkål.

Bland det sammen med den ferdikokte quinoaen. Jeg brukte bare halvparten av quinoaen og sparte resten i en boks. Blir ganske mye. Men kjempe greit å ha til senere.

Press så litt frisk sitron over og bland det hele med en god olivenolje, litt frisk basilikum og urtesalt.

DSCN1665

Kjempe godt bare sånn! Og evt ved siden av fisk eller kjøtt.

DSCN1669

Eller med et kokt egg til matpakke!

Dette kan kanskje hjelpe deg til gjøre den siste travle tiden før sommeren enda litt sunnere?

Stå på, snart er det ferieee 😉 

Skriv en kommentar