MY SMOOTHIE IS ON FIRE!


posted juni 6, 2013 by matglede

DSCN1524

Nå er det sesong for den deilige saftige sommerfrukten vannmelon! Den minner meg alltid om sommer og er så godt å spise når det er varmt, hvis man er litt dehydrert og har lyst på noe friskt og søtt!

Idag har jeg laget en ny smoothie variant og spicet opp vannmelonen med litt cayennepepper! En frisk, sterk/søt og litt syrlig oppfriskende nytelse. Kjempe godt!!!

Cayennepepper er i slekt med chili og sies å være en «mirakelurt» som har mange helsemessige fordeler for oss. Blant annnet er den super effektiv for forbrenningen, får du i deg litt cayenne pepper om dagen forbrenner du fortere kalorier. Den virker også med å senke kolesterolnivået og beskytter magesekken ved å drepe usunne bakterier som kan føre til mageknip eller fordøyelsesproblemer.

Etter alle mine inspirasjonsbesøk i  forskjellige sunne juice og smoothiebarer rundt om i verden i det siste har jeg lagt merke til at det blir brukt mye cayenne så nå var det på tide at jeg prøvde det ut hjemme.

DSCN1516

I den superhotte smoothien min brukte jeg: Frosne bringebær, vannmelon, ingefær, sitron og cayennepepper pulver. Det fåes kjøpt i de fleste butikker. Også økologisk variant i helskostbutikker.

Vær litt forsiktig med cayennen, den er ganske sterk. Prøv deg frem litt og litt. Det kan bli litt mye med 1 ts så ta ca 1/2 først og spe på mere hvis du trenger enda litt mere power!!;) Vannmelon virker rensende pga alt vanninholdet så blandet med cayennen og ingefær blir dette en aldri så liten detox drikk!!

DSCN1521

Chilien har jeg denne gangen bare brukt som pynt.. Ta smoothien i et  beger med ut på tur, på piknik eller på jobb!

Jeg kan love deg at du våkner litt av den..;)

ENJOY & GO STRONG!

Skriv en kommentar