SMALL PIECES OF LOVE FOR YOUR DINNER PARTY!


posted juni 2, 2013 by matglede

DSCN1426

Når man skal invitere på middag eller ha selskap liker jeg best å servere flere små retter. Det er så hyggelig når  gjestene kan plukke, mikse og smake på litt forskjellig. Jeg har aldri likt å bare lage 1 rett, servere også ferdig.  Har du mye å velge mellom på bordet eller buffeen varer måltidet lengre, det blir mere spennende og ikke minst smaksrikt!!!

Her har jeg 3 tips til (relativt) enkle små retter som kan være med på ditt neste sommerparty!

Pære bruschetta med chevre, honning og valnøtt!

DSCN1423

Her har jeg bare byttet ut brødet som man vanligvis bruker med en pæreskive. Så en bit moden chevre, litt mørk flytende honning og en valnøtt på toppen. Mynteblader til garintyr.

Dette er en supergod liten snacks, søt og saftig. Nesten som en dessert. Passer godt i kombinasjon til litt salt mat.

Jeg liker å riste valnøttene. De får en så god smak, burde prøves!!! Det er veldig enkelt: Spre nøttene på en bakepapirkledd stekepanne. Ha ovnen på 120 grader og rist de  i ca 40 min.. Bare pass på underveis, ta ut en og del den  en i to. Når fargen har forandret seg litt og blitt litt mørkere midten er de ferdige!

Mango/avokado og koriander salsa med reker!

DSCN1420

Dette er en herlig blanding av søtt, salt, syrlig og friskt. Gul pakistansk mango, avokado, cherrytomater, koriander, reker og sitron!

Lag salsa av alt bortsett fra rekene. Skrell deretter rekene.Ha de oppi og press frisk sitron og litt olivenolje over. Jeg har ikke brukt noe salt, for rekene er salte nok.  Bland alt lett og forsiktig sammen.

Et tips hvis du vil ha det litt mere som en tapas eller fingermat rett: Del opp i små fine posjonsglass og server med en skje til!

Nori roll med quinoa og shiitake sopp!

 

DSCN1426

Dette er en litt annen versjon av en maki rull. Risen er byttet ut med Quinoa og denne gangen har jeg fylt med sprø asparges, shiitake sopp, avokado og paprika.

DSCN1415

Legg Nori (seaweed ) papiret på en flate. Dekk med Quinoa som er kokt på forhånd. Fyll deretter med det du måtte ønske. Legg det i midten og rull sammen til en rull. Bruk gjerne en bambus matte. Prøv å få den så fast og fin som mulig. Kan være litt tricky i begynnelsen. Bruk en skarp kniv og skjær i passe biter.

Shiitake sopp og Nori papir fåes kjøpt på flere store matvarebutikker, men jeg anbefaler heller å gå på en asiatisk lokalbutikk. Der får du det for ihvertfall halvparten av prisen og pakningene er større. Shiitake soppen kjøpte jeg tørket og lot den ligge i bløtgjøre seg i kaldt vann over natten. Så wokket jeg den kjapt med litt soyasaus før jeg brukte den i makirullene.

Shiitake er en japansk sopp. Den blir brukt både i matlagning og som medisin og kosttilskudd. Det sies at den styrker immunforsvaret, kan være med på å motvirke kreft, samt senke kolestorolet.

DSC_0061

Til rullene passer det kjempe godt med en hjemmelaget ponzu saus. Siden det ikker så mye krydder eller sterke smaker i rullen fra før synes jeg det passer bedre med denne sausen enn vanlig plain soyasaus.

Oppskrift på mangosalsa og ponzusaus finner du her:

http://minmatglede.wordpress.com/2013/04/13/its-all-about-the-colors/





Skriv en kommentar