NORWAY IN MY HEART<3


posted juli 15, 2013 by matglede

bilde-55

Ingenting er bedre enn norsk sommer på sitt beste!

bilde-50

Jeg har vært så heldig å hatt ferie i den absolutt fineste uka hittil i år. Så da må jeg feire med en kake..;)

Jeg er som jeg ha nevnt før, stor fan av RAW cakes.. uten tilsatt sukker, melkeprodukter, gluten eller hvetemel. Og ikke stekt. Det finnes sååå mye godt å lage uten alt det. Det blir søtt, fett og klisstete som en vanlig kake. Bare MYE mere næringsrikt.

DSCN1938

Denne er laget av en mandel/kokos bunn, kremig blåbær/bringebær fyll og selvplukket markjordbær, blåbær og kokosflak.

DSCN1883

Ingrediensene til bunnen er :

3 dl dadler uten sten

4 dl grovt mandelmel. Kan kjøpe ferdig malt eller hakke selv i kjøkkenmaskin.

1 dl kokosmel

4 ss kokosolje

Ha dadler og kokosolje i en blender først og kjør sammen til tykk jevn masse. Ha det så i en bolle sammen med mandelmel og kokosmel. Bland alt godt, helst med hendene. Kna til en myk paideig. Skal være litt klissete, ikke tørr.

DSCN2171

Kremfyllet består av 300 gr frosne blåbær og 200 gr frosne bringebær. Det blandet jeg med 1 pakke (300 gr) ferdig pisket risfløtekrem. Den fåes kjøpt på helsekosten og noen store matvarekjeder som Centra og Ultra. Den er helt laktosefri, vegan og uten tilsatt raffinert sukker. Men inneholder litt rissirup og beterotsirup så den er litt søt. Trenger ikke noe mere søtning enn det, men hvis du liker det ekstra søtt tilsett litt honning eller agavesirup i tillegg.

Kjør kremen og bærene i blender til en fin, luftig, kremete masse. Ha den så i kjøleskapet eller fryser til avkjøling. Ca 1 times tid. Lønner seg å starte med denne før bunnen da så den kan avkjøle samtidig som du lager bunnen. Skal bli ikke  bli frossen , bare litt fastere i konsistensen.

bilde-53

Bærkremen er også super god å spise alene som en dessert, med litt friske bær eller nøtter på 😉

Klem bunnen i en paiform eller kakeform. Jeg fant ingen fin kakeform på hytta så brukte det jeg fant. Bare viktig at den er litt høy i kantene.

DSCN1935

Jeg syntes det var litt morsomt å pynte den med de norske fargene. Brukte blåbær, markjordbær og kokosflak.

Mmmm..Der har du en frisk, sunn kake å servere på en varm sommerdag.

NORSK SOMMER, I LOOOOVE YOU!!

Skriv en kommentar