BEETROOT & CHEVRE- A PERFECT MATCH! 


posted august 6, 2013 by matglede

DSCN2229
Velkommen august og norsk grønnsakssesong! 😉 Elsker denne tiden på året hvor man kan få tak i de nyhøstede godsakene, rett fra jorda!

I går fikk jeg en ny levering av biodynamiske grønnsaker fra Bergsmyrene gård.  Det var midt i blinken., for lurte litt på hva det neste jeg skulle blogge om skulle bli. Ble superglad da jeg så det var rødbeter med i overrakelsesposen jeg fikk.  Akkurat disse smaker himmelsk, som alt annet jeg får derfra er det en helt annen smaksopplevelse enn de grønnsakene jeg får tak i ellers på året.DSCN2235

Yes da ble det rødbetene først ut. Her er to enkle forslag/ måter å bruke denne fine lilla rotgrønnsaken på.

Rødbet brushetta med chevre og honning!

DSCN2242Er ikke dette en søt liten sak?  Passer perfekt til å servere gjester som en appetizer, ha på koldtbordet eller bare ha som snacks hvis du får lyst på noe søtt og saftig.

Veldig enkelt: Skrell rødbeten og skjær i skiver. Ha biter med Chevre over, 1/2 jordbær og litt flytende mørk honning til slutt! En herlig kombinasjon.

Chevre salat med rødbet, ristede valnøtter og sennepsvinagrette!

DSCN2245

Chevresalat er en udødelig salat variant som serveres på utallige restauranter og kafeer.  En klassiker som jeg selv er veldig glad i. Ofte serveres Chevren ( som er en hvit geiteost) med noe søtt som honning, pære, eple, rødbet eller jordbær. Det balanserer den skarpe smaken fra osten og er en nydelig kombinasjon.

DSCN2250

Her er min hjemmelagede variant!

Rødbetene har jeg kokt litt først. I ca 20 minutter på middels varme.

Valnøttene har jeg ristet i ovnen på 120 grader i 45 min.

Deretter har jeg brukt frisk salat, agurk og jordbær.

Vinagretten har jeg laget av 3 ss olivenolje, 1 ts  grov sennep, 1/2 ts epleedikk og 1 ts honning. Rør alle ingrediensene godt sammen. Smak evt til med litt salt.

DSCN2251

Man spiser jo alltid litt med øyet først;).  Så synes det så best ut å servere vinagretten ved siden av. For å ikke ødelegge det friske utseendet.

Håper det fristet!  xx 

Skriv en kommentar