WHAT TO DO WITH YOU, DEAR PUMPKIN! 


posted august 27, 2013 by matglede

dscn2414

Ferske kamskjell med gresskarspure og en syrlig tomat/avokadosalsa. Litt hverdagsluksus må være lov.

dscn2378

Utgangspunktet for denne retten var at jeg ville finne på noe å lage ut av gresskaret jeg fikk med i ukens øko-grønnskaslevering. Tenkte jeg også skulle finne noe godt å ha ved siden. Tok turen innom Maschmanns matmarked på skøyen og fant disse fine, ferske kamskjellene. Ja de er litt dyre, men samtidig synes jeg det er viktig å unne seg litt..;) Egentlig er det litt farlig for meg å gå inn der, kan fort bli blakk etter en handletur der.. Sååå mye godt! Der finner du alt mulig av råvarer av den ypperste kvalitet.

Kamskjellene renset jeg ut fra skjellet, løsnet kjøttet fra muskelen ved å bruke en kniv og skjære forsiktig langs med det øverste lokket på skjellet. Så stekte jeg det kjapt i pannen med litt olivenolje, kun 1 minutt på hver side. Viktig å ikke steke for lenge, best når de er litt rå i midten.

dscn2423

Gresskarspure med gresskarfrøolje!

1 lite gresskar

3 ss kaldpresset olivenolje

2 ss gresskarfrøolje

1 liten klype muskat

Havsalt/himalaya salt og sort pepper

Skjær av det ytterste skallet på gresskaret og ta ut innmaten. Akkurat som med en honningmelon. Bare det kjøttet imellom midten og skallet som brukes. Kjernene kan du gjerne spare på og riste senere.

Kutt gresskarkjøttet i båter og legg det på en plate med litt olivenolje og salt. Ovnsbak i ca 40 min på 200 grader så det blir helt mykt.

Ha så det myke gresskarkjøttet i en blender eller bruk en stavmikser. Ha i olivenolje, gresskarfrøolje, muskat og litt salt og pepper. Du må ikke bruke greeskarsfrøolje, men den gir en god nøtteaktig og rund smak.  Jeg ble ikke helt fornøyd med fargen, men det var pga gresskarfrøoljen var veldig mørk. Smaken ble helt topp. Kraftig, søt og nøtteaktig!

dscn24221

I tillegg lagde jeg en enkel tomat/avokado salsa av 1/2 avokado, 5 cherrytomater, litt presset sitron og dill.

Squashen skjærte jeg i skiver og stekte litt i pannen med gresskarsfrøoljen. Ble skikkelig saftige.

Greskkarsfrøene kjøpte jeg naturelle. Ristet de fort i pannen med litt olivenolje og salt.

Jeg sparte på litt av skallet fra gresskaret og brukte som pynt. Så fin farge!

Unn deg noe godt i hverdagen, du fortjener det! 

jcpenney evening dresses

This information is magnificent. I understand and respect your clear-cut points. I am impressed with your writing style and how well you express your thoughts.


Skriv en kommentar