COLORS OF THE SEASON!


posted september 6, 2013 by matglede

DSCN2481

 

DSCN2487

Det er mye positivt med høsten også. Nå har den såvidt begynt, men man kan allerede se at fargene begynner å komme frem. De fine høstfargene har gitt meg inspirasjon til å lage en rett med samme farger:

Gulrot og søtpotet suppe med ovnsbakte tomater og rødbetchips!

Du trenger:

2 mellomastore søtpoteter

3 gulrøtter

10 cherrytomater

1/2 chili

1 tommelfinger str ingefær

3 sjalottløk

Frisk persille til garnityr

Ca 5 ss god olivnolje

Salt & pepper

Start med å grovhakk ingefær, sjalottløk og chili. Surr det med litt olivenolje i en gryte. Når det er gyllent og du merker og det begynner å lukt egodt, tilsett 1 liter vann. La det putre på lav varme. Skrell søtpotetene og gulerøttene og hakk i store terninger. Ha det oppi vannet og kok til de blir bløte.

Imens gulerøttene og potetene koker, sett tomatene i ovnen. Ha de på et stekebrett med litt olivenolje og salt. Ovnsbak på 180 grader i ca 20 minutter. De skal bli myke og saftige, skallet skal såvidt slippet tomatkjernen.

Lag så en jevn suppe med stavmikser. Ta av skallet på på tomatene og ha de oppi søtpotet og gulrøttene. (spar noen tomater til servering). Bland olivenolje oppi og smak til med litt salt og sort pepper. Varm så suppen opp igjen rett før servering.

Det gjør seg veldig godt med de søte ovnsbakte tomatene. De har masse smak og setter en rund spiss på suppen. Fargen blir også litt mere oransj.

Rødbetchips!

DSCN2491

Rødbetene skrelte jeg, kuttet i tynne skiver og stekte i ovnen i ca 45 minutter på 180 grader. Med olivenolje, litt salt og pepper. Det er kjempe godt som ancks eller garnityr. Lar du de stå å hvile litt etter at de kommer ut fra ovnen, blir de crispy. Super godt. Blanding av salt og søtt.

DSCN2484

Alle grønnskaene jeg har brukt her (bortsett fra søtpotene) er det sesong for nå og lett å få tak i økologisk. De smaker selvfølgelig best..

Kanskje dette fristet til en av helgens middager?  GOD FREDAG!!!

 





Skriv en kommentar