RAW PRINCESS CAKE!


posted februar 20, 2015 by matglede

Kake 1

Dette var egentlig forrige helgs Valentines kake..Men jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften uansett. Trenger jo ikke akkurat å lage den hjerteformet 😉

Denne er av den rå varianten. Også glutenfri, laktosefri og fri for hvitt raffinert  sukker. Jeg er veldig glad i å lage sånne type kaker, de smaker (selvfølgelig) godt, er søte, lette å lage og næringsrike. Også blir man mett og fornøyd etter ett stykke eller to. Ofte hvis jeg spiser veldig søte kaker med masse sukker, får jeg bare lyst på mer og mer. Får det sukkerkicket og greier ikke helt å begrense meg..Følelesen etterpå da er ikke så digg. Sånn er det ikke med disse kakene, mener nå jeg da.

Rawcakes inneholder ofte en del nøtter og fett ala kokosfett eller kakosmør, så de er ganske mektige..

Ok..her kommer oppskriften.

Nøttebunn:
2 dl cashewnøtter
2 dl paranaøtter eller andre nøtter
5 ss kokosolje
2-3 ss råkakao
12 dadler uten sten (ta flere eller færr etterhvor søtt du ønsker det)

Bløtlegg gjerne nøttene i forveien. Da er de lettere å fordøye. Det må ikke gjøres, funker fint uten å ha vært bløtlagt og..
Ha alt i en blender bland til en fast masse. Smak deg litt fram med råkako og søtning.
Ha bunnen oppi en kakeform og legg den i fryseren i ca 1 time. Gjør ikke noe om den står lengre.

Bærfyll:
De fleste rawcakes har ofte en topping/fyll som er basert på nøtter eller avokado. Jeg syntes ofte det kan bli litt mektig så jeg har brukt en ferdigvispet riskrem som jeg kjøper på helsekosten. Den er plantebasert og med litt søtning, men ikke sukker.
Du kan selvfølgelig bruke hvordan krem du vil.
Sammen med kremen har jeg blandet ca 200 gram frosne jordbær og litt vaniljepulver.

Bare pass på at fyllet er relativt stivt, la det også gjerne stå i fryseren litt før du smører det oppå bunnen.

bilde-11

Kanskje du fikk inspirasjon til å lage en litt sunnere kake i hlegen? Håper det..GOD FREDAG!!

 

 

Skriv en kommentar