SUPERHEALTHY MINIPIZZAS!


posted mars 8, 2015 by matglede

2

Idag tenkte jeg at jeg skulle dele min oppskrift på hjemmelagde, grove lefser. Jeg lager de med en blanding av sammalt speltmel, bokhvetemel, en god olivenoljel og masse friske urter. Synes ofte at ikke lefser/lomper/tortillalefser smaker så mye så hjelper masse å piffe opp med urter og krydder.

Disse lefsene kan brukes til så mangt og er et veldig godt alternativ til brød og gjærbakst. De er kjempe gode å spise med forskjellig pålegg på, steke i ovnen med ost som minipizza eller å bruke til å dyppe i forskjellige dipper som foreksempel hummus og guakomole.

Oppskrift til ca 12 lefser:

2,5 dl sammalt speltmel
1,5 dl bokhvetemel eller annen type mel
1 dl god olivenolje
2 dl lunkent vann
1 ts bakepulver
1 ts urtesalt
1/2 ts cayenne eller chilipepper
1 ss finahakket timian
1 ss finhakket rosmarin

Ha mel, vann og olje i en bolle og bland godt. Tilsett resten av ingrediensene og kna deigen litt. Den skal ikke være for tørr.
La den stå å hvile med et håndkle over i ca 30 min.
Kjevl ut til tynne lefser. Bruk mel når du kjevler ut så ikke deigen setter seg fast i kjøkkenbenken. Bruk gjerne en tallerken å kjær med kniv rundt kanten så de blir lefse/lompe formet.
Stek lefsene i tørr panne til det blir brune gyldne bobler på hver side.

1

Jeg liker at de er crispy og at man kan knekke av en bit. Men hvis du vil ha de mykere, legg de i et vætet kjøkkenhåndkle med en gang du tar de fra pannen.

 

3

Her har jeg prøvd litt forskjellige varianter på «minipizzaer».
En med pesto, oliven, tomat og ost som jeg stekte i ovnen i ca 8-10 minutter. En annen variant med spicy guakomole av avokado, sitron, chili og pepper. Toppet med tomat og pestomarinerte agurkskiver som jeg har kuttet med ostehøvel.
Og en siste med kun pesto og ost.

Det er egentlig bare å bruke det du har tilgjengelig til å toppe de sprøe lefsene med. Min favoritt ble den helt grønne med avokado..

Verd å gi denne lefsa et forsøk altså!;)

Skriv en kommentar