BUCKWEAT-CARROT BREAD!


posted september 29, 2015 by matglede

DSC_6871-002

Tittei og god høstferie :)

Dagens oppskrift er faktisk en brødoppskrift. Baking av brød, boller og annen gjærbakst har aldri helt vært min greie. Ikke fordi jeg ikke er glad i det. Men fordi jeg rett og slett aldri har vært noe flink til å bake. Det er en liten kunst det der, og få gjærbaksten til å heve riktig og bli luftig. Forholdene mellom gjær og temperaturen på vannet er visst viktig. Hmmm skal lære meg det ordentlig en gang. Men starter først med å dele denne oppskriften på et ELTEFRITT grovt brød hvor deigen står i kjøleskapet å heves litt over natten og inneholder veldig lite gjær. Godt for magen og passer for hele familien.

 

DSC_6894

Nå som jeg har blitt mor og husmor som er opptatt av å lage det meste fra bunnen, må jeg jo greie å lage brød til den lille familien min. (husmors-og voksenpoengene bare stiger og stiger hehe )
Fikk denne oppskriften av en god vennine og ble veldig glad da hun fortalte at denne ikke trenger å eltes eller passes på når den heves, da burde jo jeg greie det og 😉 Det er fortsatt saftig og ikke tørt. Også er det veldig lite tidskrevende. Blander bare alt i en bolle på kvelden, setter det i kjøleskapet over natten og  så steker du deigen som brød eller rundstykker morgenen etter. Gjør det foreksempel i helgen når du kanskje har mere tid en lengre, hyggelig frokost..Med nystekt brød, nam nam!

 

Oppskrift til 1 brød eller 10-12 rundstykker!

250 gram økolosgisk bokhvetemel
250 sammalt økologisk speltmel
100 lettkokte havregryn (best øko der og)
4 dl KALDT vann
2 raspede økologiske gulerøtter
1 ss sitronsaft
1 klype salt
1/2 ts tørrgjær

Bland alt det tørre godt i en bolle.
Bland vann med sitronsaft, hell oppi bollen med det tørre og rør rundt. Røren/deigen skal være ganske løs.
Sett lokk på bollen og la den stå i kjøleskapet i 8-12 timer.
Hell deigen oppi en smurt brødform eller lag rundstykker på en bakepirkledd plate ved å helle litt røre rett på platen med en øse. De blir litt flate, men passer da veldig godt til å putte i brødristeren.
Pensle med egg og strø litt frø eller gryn over.
Stek på 175 grader. Rundstykker i ca 20 minutter og brød i ca 45 minutter.
Jeg vil faktisk anbefale å lage rundstykker/briks. Prøvd begge deler og ble mest fornøyd med rundstykker!

Du kan selvfølgelig bruke akkurat det melet du vil. Best å blande 50/50 grovt og litt finere. Hvis du bare tar grovt kan det nok bli litt for hardt. Det er også bare å ha oppi forskjellig frø eller nøtter i røren. Jeg lagde det ganske plaint fordi lille Leah spiser det og har ikke så mange tenner enda..;)

 

DSC_6856Jeg har laget en egen eplemost her med epler og mynte fra hagen. Den kombinasjonen er så fresh.
Skrell eplene og kutt de i biter. Kok opp med litt varm til de blir myke. Mos eplene med en stavmikser og tilsett finhakket mynte. Hvis eplene er veldig sure kan du ha litt honning eller kokossukker i.
Sett det i kjøleskapet, myntesmaken kommer bedre frem når den har stått et par timer.

God bakst da dere 😉Kommentarer er skrudd av for BUCKWEAT-CARROT BREAD!


Comments are closed.