illustrator cc serial key revit 2017 download 64 bit these details building design suite 2017 codes x 64 bit download
over at this website cost of autocad 2018 license autodesk autocad 2012 for pc download www.vistaprintdeals.com acrobat xi pro for mac os x code
best website coreldraw graphics suite x7 64 bit download tic.ufrj.br download 32 bit building design suite 2017 promo code illustrator cs6 mac os edition news tic.ufrj.br

OH SWEET POTATO, SWEET POTATO!


posted september 28, 2015 by matglede

 

Søtpotet

Søtpoteter altså.. Det er en storfavoritt hos meg og blitt brukt myyye.Blir liksom ikke lei.
En multigrønnsak som kan brukes til middag, snacks eller i baking.
Elsker den søte smaken og myke konsistensen. Søtpoteten innheholder mye kostfiber som holder deg mett lenge er rik på betakaroten, antioksidanter og C vitamin.

Er veldig glad i å ovnsteke de og ha i salat, som tilbehør eller bare spise alene.
Ellers er søtpotetvaffler en stor gjenganger her i huset. Min oppskrift på søtpotetvaffler vet jeg det er mange som har prøvd. Den har jeg også brukt til flere catering leveringer og blir alltid godt mottatt.
Oppskriften på vafflene finner du her på bloggen under «Sweet potato waffles».
Denne gangen skal jeg dele en oppskrift på SØTPOTETLAPPER!
De er laget av bakt søtpotet, kikertmel og olivenolje. Jeg er glad i å bruke kikertmel fordi det inneholder mere protein og mindre karbohydrater. Du får tak i det på helsekosten, ellers så kan du kjøpe det for en rimelig penge i en innvandrerbutikk. Eller så  kan du bytte det ut med en annen type mel du heller foretrekker.

Oppskrift:

1 stor søtpotet
ca 4 dl kikertmel
1/2 olivenolje
1/2 himalaya-eller havsalt
evt en neve friske urter som koriander eller bladpersille

1.Skrell søtpoteten og pakk den i aluminiumsfolie, bak den i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter. Til den har blitt helt myk og soft.
2.Når søtpoteten er avkjølt, kjør den med en stavmikser til en pure/mos.
Bland så inn mel, olje og krydder. Det kan hende at du trenger litt mere mel, bare rør inn mel helt til deigen blir tørr og ikke klissete lenger.
3.Del deigen opp i biter på størrelse med en tennisball. Bruk en kjevle eller en stekespade og klem deigen til små lapper. Ca
4. Stek lappene i panne med litt olivenolje. Ca 3 minutter på hver side. Til de får en fin brun, fast skorpe på hver side.

 

 

Søtpotet 2

Her lagde jeg en enkel urtepesto til av persille, basilikum, olivenolje og sitron. Og en frisk salat av rå squash, rødløk og sitron. Det passet bra som en sunn lunsj. Ellers passer søtpotetlappene ypperlige til å gratinere i ovnen med en god ost på..Det er jo alltid godt!!

Håper du får lyst til å teste! Hei så lenge og god matlagning 😉Kommentarer er skrudd av for OH SWEET POTATO, SWEET POTATO!


Comments are closed.