CRISPY GRANOLABARS WITH RAW CHOCOLATE!


posted oktober 21, 2015 by matglede

DSC_7563

Heihei og takk for at du titter innom:)

Idag tenkte jeg at jeg skulle dele en oppskrift på granolabars med masse frø og nøtter. Disse er supre å ha i veska når du trenger litt energipåfyll i løpet av dagen, eller å ha med på tur. De inneholder god næring fra sunt fett, litt karbohydrater, men langt mindre enn de fleste granolabarer. I tillegg får du i deg endel proteiner fra frøene og nøttene. Så bra for de som er aktive og trenger litt mellom slagene.
Du trenger ikke å trekke de med sjokolade, men ønsker du de mere som kos eller en liten søt snacks til kaffen er dette et supergodt alternativ. Jeg lagde kjapt sjokoladen selv, som faktisk er veldig enkelt. Du trenger kun ha kakaosmør, kakaopulver og litt søtning i et varmebad og røre til alt er smeltet og blandet. Så har du ferdig flytende rå sjokolade som du kan dyppe barsene i. Jeg strødde litt frysetørkede bringebær på toppen, gjorde den friske touchen til slutt. Skjønner at ikke alle har frysetørkede bær liggende, men da kan du bruke det du har, kanskje litt frisk finhakket frukt som stivner med sjokoladen?

Var litt morsomt, for skulle egentlig bare lage granola. Har forstatt endel hageepler igjen så juicer de og bruker eplejuicen til å lage granola med masse frø og nøtter. Men så helte jeg oppi litt for mye eplejuice i granolablandingen så røren ble veldig løs. Smurte det hele over bakepapir i en langpanne og stekte på svak varme til det ble helt fast. Da ble granolabars istedet.
Synes egentlig det er litt gøy når det ikke blir helt som planlagt, men så blir det bra allikevel.

Oppskrift for 1 brett granolabars:
5 dl ferskpresset eplejuice
2 dl havregryn
2 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
2 dl mandler eller andre nøtter
3 ss honning eller daddelsirup
1/2 ts kanel
1/2 kardemomme

Bland alt i en bolle. Hell det over på et bakepairkledd stekebrett og smør det utover med en slikkepott.
Stek på 150 grader i ca 45 minutter. Etter 30 minutter ta ut brettet, bruk en pizzakjærer og kutt i de str du vil ha baren. Sett brettet inn igjen og stek videre i ca 15 minutter til.
De er gode når de er crispy så stek til alt har blitt helt fast og de er gyllenbrune på toppen.
Avkjøl de på rist mens du evt lager sjokoladen.

Råsjokolade-topping:
2 ss kakaosmør eller kokosfett
3 ss råkakao
2 ss daddelsirup, honning eller kokosblomstsukker
evt litt rent vaniljepulver

Ha alt i varmebad og rør om til det er smeltet og en jevn røre. Dypp barene oppi eller smør sjokoladen over. Ha de på et fat eller brett og sett de i fryseren i en halvtimes tid. For at sjokoladen skal stivne.

 

DSC_7562

Velger du å ikke å sjokolade på kan du evt hakke opp granolabarene i små biter og bruke som topping på smoothie, yoghurt elller spise med melk og bær!
Mange alternativer her, granola er vel alltid en vinner eller hva..? 😉Kommentarer er skrudd av for CRISPY GRANOLABARS WITH RAW CHOCOLATE!


Comments are closed.