PUMPKIN BROWNIE PALEO STYLE!


posted oktober 3, 2015 by matglede

Sjoko

Da var det helg igjen ja og tid for enda en kakeoppskrift! Fy søren så fort ukene går..Tenkte å fortsette med å komme med en kake eller en form for søtsak-oppskrift hver helg..Håper dere kan ha glede av det..:)

Denne oppskriften er laget for trenings/helse magasinet Shape Up. Hver måned lager jeg og Mia 5 oppskrifter gitt etter et tema. Vi finner på nye oppskriften, prøver og smaker oss frem og storkoser oss på kjøkkenet. Deretter tar vi med oss maten i studio, styler og får det til å se fresht ut. Så tar flinke Linda Krabberød bilder i fotostudio hos Marghrete Myhrer/NK4 studio. Det er en skikkelig kul jobb, virkelig gøy.

Denne morsomme brownie oppskriften har jeg laget flere ganger. Den har også gått helt hjem hos min kjære som kan være litt småskeptisk til kaker som inneholder grønnsaker haha..
Dene er nemlig laget med gresskarpure. Jeg syntes det er helt genialt å bruke gresskar i kaker og muffins. Det er naturlig søtt og gir en saftig og myk konsistens. Smaker ikke så mye «grønnsak» når du blander den med de andre ingrediensene. Denne brownien inneholder faktisk ikke mel, så perfekt for de som har glutenallergi, liker lowcarb eller er paleo inspirert!

Oppskrift for 1 liten form (ca 10 kakebiter)

4 ss kokosmel eller kokosmasse
5 ss råkakao
4 dl greskkarpure
3 egg
3 ss kokosolje
4 ss honning eller maplesirup
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 liten klype salt
1 ts ren vaniljepluver eller vaniljestang
Evt 1 dl mørk sjokolade eller kakaonibs

Start med å skrell og rens gresskaret og bak den i ovnen eller damp i en kjele. Når den har blitt myk, kjør med en stavmikser til pure.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Ha egg, kokosolje og honning i en mikser og bland godt sammen. Ha gresskarpureen oppi der. Bland så de tørre og våte ingrediensene godt sammen.
Rør evt litt sjokoladebiter eller kakaonibs i røren tilslutt.
Ha røren i en bakepapirkledd form og stek på 190 grader i 25- 30 minutter. Den skal være myk og saftig i midten. Server med friske bær/frukt og evt litt is eller krem.

Shape Up Dessert25548_2

God lørdag, nyt denne fine høstdagen :)

 Kommentarer er skrudd av for PUMPKIN BROWNIE PALEO STYLE!


Comments are closed.