RAW FALL LASAGNE!


posted oktober 4, 2015 by matglede

 

DSC_7198God søndag, håper alle har hatt en deilig helg og høstfrie for de som har vært så heldige og hatt det :)

Det er bare så utrolig fint ute nå med alle de nydelige fargene som kommer mere og mere frem. Med sol i tillegg og frisk, skarp luft er høsten helt topp synes jeg.
Blir så inspirert av de fine fargene ute til å lage enda mere fargerik mat. I helgen lagde jeg denne RAW LASAGNEN av rå squash, tomat og to forskjellige smaksfulle sauser/dipper.

 

DSC_6968-001Jeg fikk to store poser med biodynamiske grønnsaker fra Bergsmyrene Gård denne uken. Er så heldig å kjenner bonden som dyrker grønnsakene så får kjøpe direkte fra han. Disse grønnsakene smaker helt himmelsk. Er SÅ mye smak. Jeg vet ikke hva som er oppi posene når jeg får de så jeg gleder meg litt ekstra for å titte oppi og se hva jeg har fått. Og etter å ha pakket ut alt er det bare å finne på noe godt å lage av disse godsakene.

Er ganske glad i kald mat generelt, noen ganger er det også kjempe godt med en varm suppe eller noe som varmer skikkelig. Men en god mektig salat eller en rett laget av masse friske grønnsaker er alltid godt. Er litt inspirert av RAWFOOD og synes det er gøy å prøve meg litt frem der og lage mat i forskjellige sjangere. Ofte inneholder den rå maten mye nøtter, så blir derfor ganske mektig allikevel selvom det er mest grønnsaker.

DSC_7156-001

Her kommer oppskriften på min versjon av en RÅ LASAGNE med grønnsaker i sesong!
(Til 1 person som middag eller til 2 hvis du har noe annet ved siden)

1 squash
ca 8 cherrytomater
1 neve basilikum

Grønn sasus:
1 neve grønnkål
1 neve kruspersille
1 neve basilikum
2 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
2 ss tørr ristede valnøtter
litt himalayasalt
sort pepper

Gul saus:
1/2 dl bløtlagte cashewnøtter
1 raspet gulrot
1 liten bit ingefær
2 ss sitronsaft
1 ss sesamolje
1 ss olivenolje
1 ts honning eller agavesirup
litt salt

DSC_7163-001

Skjær squashen med mandolin eller ostehøvel til tynne skiver.
Ha alle ingdreiensene til den grønne sausen i en  kjøkkenmaskin eller en god blender. Kjør til det blir en tykk saus/dipp.
Vask maskinen godt og lag den gule sausen på samme måte. Kan hende det blir litt mye, men da sparer du bare på sausene og bruker de som dipp eller pålegg. Jeg lagde endel ekstra som jeg har i kjøleskapet.

Start med å legge squashen på et fat, smør deretter et lag med den grønne sausen. Ha på cherrytomater i skiver og litt basilikum.
Ha et lag til med squash og smør på den gule sausen og legg på tomater og urter.

DSC_7178-001

DSC_7183-001

Bare fortsett sånn til du har 3-4 etager. Topp det hele med litt saltristede hakkede mandler eller evt valnøtter. Det gjør seg veldig med litt crunch i denne retten.

DSC_7214-001Voila! der har du en fresh, fargerik og ikke minst sunn lunsj eller middag. Ekstra næringsrik siden ikke noen grønnsakene er varmebehandlet 😉

Velbekomme!

 

 

 

 

 

 

 



Kommentarer er skrudd av for RAW FALL LASAGNE!


Comments are closed.